44,5006 %0.05
51,5345 %-0.58
6.565,33 % -3,51
65.986,74 %-3.616
Amasya
Hafif yağmur
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Amasya’da Öğretmen Akademileri Başladı

Amasya’da Öğretmen Akademileri Başladı

Amasya Öğretmen Akademileri ikinci dönem faaliyetlerine başladı. Açılış programında Doç. Dr. İlhami Ayrancı öğretmenlerle buluştu. Detaylar haberimizde…

Haberleri

Amasya’da öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sunmayı amaçlayan Öğretmen Akademileri, ikinci dönem faaliyetlerine başladı. Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda ve Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde yürütülen programın yeni dönemi, Edebiyat Akademisi ile açıldı.

 

Düzenlenen açılış programına akademisyen İlhami Ayrancı konuk olarak katıldı. “Tarihten Günümüze İnsanlar Arası İlişkiler” başlıklı söyleşide, Ayrancı akademik bilgi birikimini ve özellikle yurt dışı görevlerinde edindiği deneyimlerini öğretmenlerle paylaştı. Program, katılımcılara insan ilişkilerine dair farklı bir bakış açısı kazandırdı.

Amasya’da Öğretmen Akademileri Başladı 1

Açılış etkinliğine İl Millî Eğitim Şube Müdürü Cebrail Baran ile Emin Korkmaz başta olmak üzere çok sayıda eğitim yöneticisi ve öğretmen katıldı. Yoğun ilgi gören programda, edebiyat ve tarihin kesişiminde insan doğası ve toplumsal ilişkilerin gelişimi detaylı şekilde ele alındı.

 

Yetkililer, Öğretmen Akademileri’nin sadece mesleki gelişimi değil aynı zamanda öğretmenlerin sosyal ve kültürel donanımlarını artırmayı hedeflediğini belirtti. Bu kapsamda yıl boyunca farklı konu başlıkları ve alanında uzman konuklarla eğitimlerin devam edeceği ifade edildi.

1 / 2
Amasya’da Öğretmen Akademileri Başladı 2

Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, öğretmenlerin Anadolu’nun köklü medeniyet birikimini aklıselim ve kalbiselim bir anlayışla geleceğe taşıdığı vurgulanarak, bu tür akademik faaliyetlerin önemine dikkat çekildi.

 

Yeni dönemi başlayan Öğretmen Akademileri’nin, öğretmenlerin gelişimine katkı sunarak eğitim kalitesini daha da yükseltmesi bekleniyor.

2 / 2
KAYNAK: Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *