Amasya İl Müftülüğü bünyesinde düzenlenen programda, eğitimlerini başarıyla tamamlayan din görevlilerine belgeleri takdim edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hayata geçirilen 7-10 Yaş Kur’an Kursu programını açan görevliler ile Talim ve Tashih-i Huruf kursuna katılan din görevlileri, emeklerinin karşılığını aldı.
Amasya İl Müftülüğünde gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim eğitiminin niteliğini artırmayı ve özellikle erken yaş gruplarına yönelik verilen dini eğitimin daha sağlıklı bir zeminde yürütülmesini amaçlıyor. 7-10 Yaş Kur’an Kursu programı kapsamında görev alan din görevlilerinin, çocukların yaş ve gelişim özelliklerine uygun eğitim metotları konusunda donanım kazandıkları ifade edildi.

Programda ayrıca, Kur’an-ı Kerim’i doğru okuma, mahreç ve tecvid kurallarını eksiksiz uygulama becerilerinin geliştirilmesini hedefleyen Talim ve Tashih-i Huruf kursunu tamamlayan din görevlileri de yer aldı. Bu kursun, camilerde ve Kur’an kurslarında verilen eğitimin kalitesine önemli katkılar sunduğu vurgulandı.
Düzenlenen törende konuşan İl Müftü Yardımcısı Yılmaz Özbakır, din görevlilerinin aldıkları bu eğitimlerle topluma daha nitelikli hizmet sunacaklarını belirtti. Özbakır, özellikle çocuklara yönelik Kur’an eğitiminin büyük bir sorumluluk gerektirdiğini ifade ederek, eğitimlerini başarıyla tamamlayan tüm görevlileri tebrik etti.
Program, belge takdiminin ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi. Amasya İl Müftülüğü yetkilileri, benzer eğitim programlarının önümüzdeki süreçte de devam edeceğini ve din görevlilerinin mesleki gelişimlerine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
