Amasya Valiliği, 23 Mayıs Cumartesi günü il genelinde etkili olması beklenen kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Meteoroloji verilerine göre Amasya’da 23 Mayıs 2026 Cumartesi günü saat 11.00 ile 21.00 arasında “Sarı Kod” (Potansiyel Tehlike) kapsamında kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Amasya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtildi.
Valilik açıklamasında vatandaşların özellikle ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olması gerektiği ifade edilirken, dere yatakları ve riskli bölgelerde tedbirli olunması çağrısı yapıldı.
Meteorolojik uyarının geçerlilik süresinin 23 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de başlayıp aynı gün saat 21.00’e kadar devam edeceği bildirildi.
Amasya Valiliği tarafından yapılan duyuruda, “Yarın ilimiz genelinde ‘Sarı Kod’ uyarısı ile kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden; ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve diğer olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.
Yetkililer, vatandaşların Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve resmi kurumlar tarafından yapılacak güncel duyuru ve uyarıları takip etmelerini istedi.
