Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile 137 oda ve borsanın ortaklığıyla faaliyet gösteren Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.’nin (GTİ) 2025 yılı olağan genel kurul toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya, Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlık etti.
Faaliyetler Masaya Yatırıldı
Genel kurulda, GTİ’nin 2025 yılı boyunca yürüttüğü faaliyetler detaylı şekilde değerlendirildi. Kurumun sınır kapıları ve gümrük alanlarındaki çalışmaları ile turizm altyapısına yönelik projeleri ele alınırken, elde edilen sonuçlar katılımcılarla paylaşıldı.
Toplantıda ayrıca, yıl içerisinde hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında istişarelerde bulunuldu. Katılımcılar, gümrük ve turizm alanında yapılacak yatırımların ülke ekonomisine sağlayacağı katkılar üzerine görüş alışverişinde bulundu.
Ortak Akıl Vurgusu
Toplantıya katılan ATSO Başkanı Murat Kırlangıç, bu tür organizasyonların oda ve borsalar arasındaki iş birliğini güçlendirdiğini belirtti. Ortak akıl ve istişare kültürünün önemine dikkat çeken Kırlangıç, GTİ’nin yürüttüğü faaliyetlerin hem ticaret hem de turizm açısından stratejik bir rol üstlendiğini ifade etti.
Kırlangıç, Türkiye genelinde yürütülen bu çalışmaların, yerel ekonomilere de önemli katkılar sunduğunu vurguladı.
“Hayırlı Sonuçlara Vesile Olsun”
Genel kurul sonrası değerlendirmede bulunan Başkan Kırlangıç, toplantının verimli geçtiğini belirterek, alınan kararların hayırlı olmasını temenni etti. Kırlangıç, GTİ’nin önümüzdeki dönemde de başarılı projelere imza atacağına inandığını dile getirdi.
