44,2270 %0.07
51,1046 %0.12
6.925,42 % -2,64
72.340,99 %-1.966
Amasya
Parçalı bulutlu
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Aktaş: “Çanakkale Ruhunu Yaşatmak Hepimizin Görevi”

Aktaş: “Çanakkale Ruhunu Yaşatmak Hepimizin Görevi”

MHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Yunus Akif Aktaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Detaylar haberimizde…

Haberleri

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Amasya Merkez İlçe Başkanı Yunus Akif Aktaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı. Aktaş, mesajında Çanakkale Zaferi’nin yalnızca bir askeri başarı değil, aynı zamanda milletin iman, cesaret ve vatan sevgisiyle yazdığı büyük bir destan olduğunu vurguladı.

 

Çanakkale’nin, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunun en güçlü şekilde ortaya çıktığı tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirten Aktaş, “Bir yanda 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nün hüznünü yaşarken, diğer yanda Çanakkale’de kazanılan eşsiz zaferin gururunu yaşıyoruz. Bu zafer, yokluklar içinde bile milletimizin neleri başarabileceğinin en açık göstergesidir” ifadelerini kullandı.

 

Mesajında Çanakkale ruhunun önemine dikkat çeken Aktaş, farklı şehirlerden gelen vatan evlatlarının aynı hedef uğruna birleştiğini ve bu birlikteliğin Türk milletinin temel harcı olduğunu ifade etti. Çanakkale’de yazılan destanın milli birlik ve beraberliğin ölümsüz bir sembolü olduğunu belirten Aktaş, bu mirasın korunması gerektiğini vurguladı.

 

Aktaş ayrıca, Seyit Onbaşı’nın kahramanlığı, Nusret Mayın Gemisi’nin stratejik başarısı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinin Çanakkale Zaferi’nde önemli rol oynadığını belirterek, bu tarihi mirasın gelecek nesillere doğru şekilde aktarılması gerektiğini ifade etti.

 

Çanakkale ruhunun ayrışmanın değil, birleşmenin simgesi olduğuna dikkat çeken Aktaş, milletin birlik ve beraberliğini hedef alan her türlü girişimin bu ruh karşısında başarısız olacağını dile getirdi.

 

Yunus Akif Aktaş, mesajının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andığını belirterek, “Aziz şehitlerimizin ruhu şad, mekânları cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *