reklam
reklam
38,6020 %0.02
43,8403 %0.05
4.130,18 % -0,10
94.762,27 %-0.502
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM AKADEMİK HAREKETLİLİK PROJESİ İLE İLGİLİ SORUNLAR YÖK’E İLETİLDİ

AKADEMİK HAREKETLİLİK PROJESİ İLE İLGİLİ SORUNLAR YÖK’E İLETİLDİ

Türk Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, yaptığı basın açıklamasında, “Yükseköğretim kurumlarınızdaki öğretim üyesi temininde güçlük çekilen programlara destek olmak, üniversiteleriniz arasında hareketliliği arttırmak ve öğrencilerin farklı üniversitelerin öğretim üyeleriyle buluşturmak amacıyla  başlatılan YÖK hareketlilik projesi ile ilgili Tıp ve Diş hekimliği fakültelerinde ve hastanelerinde görev yapan akademisyenlerimizin karşılaştıkları sorunlarla ilgili YÖK’e başvurduk” dedi.

Terzi, yaptığı basın açıklamasının devamında; “Yapılan başvuruda YÖK yazısına rağmen gönüllülük esasına göre değil zorunlu görevlendirmelerin yapılmak istendiği, gitmedikleri takdirde istifa etmiş sayılacakları gibi söylemlerin kullanıldığı belirtildi.

Başvuruda mevcut durumda öğretim üyesi eksiğini tamamlamış fakültelere ve hatta öğrencisi olmayan fakültelere de öğretim üyesi görevlendirmeleri yapıldığı belirtildi.

Diş hekimliği ve tıp fakültelerinden görevlendirilmesi planlanan öğretim üyelerinin sağlık hizmetinde görev alıp almayacağı ve mevcut kurumlarında devam eden ek ders ücretleri, taban, teşvik ödemeleri ve mesai dışı özel hasta muayene ve işlemlerinden elde ettikleri gelirlerin görevlendirilecekleri kurumlarda nasıl yerine konacağı da net olmadığına dikkat çekildi.

Başvuruda “ Mevcut yazı ve uygulama hizmet sunumu gerçekleştirmeyen fakülteler için yeterli görülmüş olsa bile gelirinin büyük kısmını sağlık hizmetinde gösterdikleri performans ile kazanan öğretim üyeleri için düzenlemeler son derece yetersizdir. Ayrıca öğrencisi olmayan fakültelere görevlendirilecek öğretim üyelerinin sadece ek ders ücreti alamayacak olması bile ciddi ekonomik kayıplara neden olmaktadır.” denildi.

YÖK hareketlilik projesi kapsamında öğretim üyesi temininde zorluk çekilen başka üniversitelere yapılacak öğretim elemanı görevlendirmelerinin gönüllülük esasına göre yapılmasının sağlanması ve çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi istendi” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *