Amasya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri ve Çevre Mühendisi Gülizar Gökcecik’in girişimleri ile Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda AFAD Destek Gönüllü Eğitimi verildi. Programa, Taşova Yüksel Akın MYO Müdürü Doç. Dr. Murat Kurt’un yanı sıra akademik, idari personel ve öğrencilerle birlikte yaklaşık 110 kişi eğitimlere katıldı.
AFAD ekiplerince verilen eğitim kapsamında, afetler hakkında genel bilgiler verildikten sonra sel, deprem yangın gibi olası afet durumları ile ilgili alınması gereken önlemler hakkında eğitimler verildi
Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda 4 gün süren eğitimlerde öğrenciler, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) uzmanlarından toplumda afetlere hazırlık ve gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak kapsamında çadır kurma, ilk yardım, yön bulma, arama tarama başta olmak üzere çeşitli afet gönüllü eğitimleri alırken kampın son gününde ise eğitimlerini tamamlayanlara sertifikaları takdim edildi.