reklam
reklam
38,6284 %-0.06
43,6764 %-0.14
4.142,80 % -0,95
101.394,40 %4.389
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM 6 İLDE 12 SOSYAL MARKET HİZMET VERİYOR

6 İLDE 12 SOSYAL MARKET HİZMET VERİYOR

Depremin birinci ayında Kızılay, etkilenme alanı bu denli büyük bir sahada vatandaşların gıda ve tüketim ürünlerine daha kolay ulaşabilmesi için toplamda 12 sosyal market açarak ürünleri ücretsiz olarak depremzedelere dağıtıyor. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kızılay Merzifon İlçe Koordinatörü İskender Doğru şu ifadelere yer verdi:

10 ilde yıkıma neden olan depremin oluşturduğu hasarın onarımı sürerken Kızılay, Adıyaman, Malatya, Osmaniye ve Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş’ta 12 sosyal marketi faaliyete geçirerek ürünleri ücretiz olarak afetzedelerin kullanımına sunuyor.

SOSYAL MARKETLERDEN YAKLAŞIK 139 BİN AFETZEDE YARARLANDI

Marketler, afetzedelerin kolay ulaşabilmesi için çadır kent ve merkezi noktalara yakın bölgelerde açılırken bu marketlerden açıldığı günden itibaren yaklaşık 139 bin afetzede yararlandı ve ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşıladı. 

6 ilde ve 12 noktada faaliyet gösteren “Kızılay Sosyal Market” içinde;

1- Erkek, kadın ve çocuk giyim

2- Gıda kolisi ve/veya gıda malzemeleri (bulgur, pirinç, kek, süt, yağ v.s)

3- Hijyen kolisi ve/veya hijyen malzemeleri (çocuk bezi, şampuan, tuvalet kağıdı, peçete)

Tamamen afetzedelere yönelik dağıtım yapılmaktadır. Kızılay Sosyal Market afetzede vatandaşlara kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içinde ve koordineli bir şekilde dağıtım yapılmaktadır.

MARKETLERDE KIZILAY GÖNÜLLÜLERİ GÖREV ALIYOR

Afetin ilk anından itibaren bölgede 2 bine yakın profesyonel ve 4 bine yakın gönüllüsü ile yaraları sarmaya çalışan Kızılay ekipleri marketlerde görev alıyor. Kızılay gönüllüleri afetzedelerin ihtiyaçlarına kolay ulaşmaları için marketlerde çalışıyor.

DEPREM FELAKETİNİN BİRİNCİ AYINDA 117 MİLYONUN ÜZERİNDE BESLENME DESTEĞİ

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.  Depremin 1. ayında Kızılay;

Depremin hemen ardından 10 il, 70 ilçe ve 1019 noktada afetzedelere yardım ulaştıran Kızılay Koordinesindeki Afet Beslenme Platformu Grubu’nun 259 paydaşı afetin 1. ayında 117 Milyon/kişilik günde 3 öğün beslenme desteği sağladı.

Kızılay’ın 270 psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının desteği 6 ilde 52.893 kişiye psiko sosyal destek hizmeti verdi.

Depremin ilk anından itibaren Kızılay AFAD’a 75.136 adet çadır teslim etmiştir

6 ilde 7 mobil sağlık aracıyla 14.116 kişiye sağlık ve ilaç desteği verildi

Kızılay, afet bölgesinden 71 farklı ile tahliye edilen 1.564.996 kişiye yardım eli uzatmak için; giyim, battaniye, mutfak malzemesi, yatak, kuru gıda, hijyen malzemesi, temizlik malzemesi, gıda kolisi, sağlık malzemesinin de aralarında bulunduğu 3 milyon/kişilik yardım malzemesi dağıtıldı

Depremin ardından 293.011/kişi kan bağışlamak için kan bağışı merkezlerimize koştu. Kızılay bu süreçte hastanelere 353.569 kan bileşeni sevk etti.

Kızılay deprem bölgesinde günlük yaklaşık 4 bin 500 personel ve gönüllüsü ile yaraları sarmak için çalışırken 1 ayda 136.000 kişi/gün profesyonel ve gönüllü ekibi ile sahada hizmet verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *