Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (TÜRKŞEKER), 2026-2027 üretim yılı şeker pancarı alım fiyatını ton başına 3 bin 720 lira olarak açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından duyurulan fiyat, kota tamamlama primini de kapsıyor.
Geçen üretim yılında kota tamamlama primi dahil ton başına 3 bin 100 lira olarak uygulanan alım fiyatı, yeni dönem için yüzde 20 artırıldı.
Bakanlığın açıklamasında, şeker pancarının 2026-2027 üretim yılı alım fiyatının kota tamamlama primi dahil 3 bin 720 lira olduğu bildirildi. Şeker pancarı üretiminin sözleşmeli üretim modeliyle yürütüldüğü, bu modelin üreticilere alım güvencesi sağladığı kaydedildi.
Belirlenen fiyat, yeni üretim döneminde TÜRKŞEKER’e pancar teslim edecek üreticileri kapsıyor. Alım fiyatı, kota tamamlama primi dahil toplam tutar olarak duyuruldu.
