reklam
reklam
38,8819 %0.12
43,7382 %-0.07
4.024,95 % -0,12
105.986,14 %-0.624
AMASYA
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Amasya
Az bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM 2 aydan büyük tüm hayvanlar aşılanacak.

2 aydan büyük tüm hayvanlar aşılanacak.

Haberleri

Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Programı kapsamında başlayan, Şap Hastalığına karşı Sonbahar Şap Aşılama Kampanyasında İl genelindeki 2 aydan büyük tüm hayvanlar aşılanacak.

Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin konu ile ilgili yaptığı açıklamada;“İl genelinde 212.601 büyükbaş ve 267.416 küçükbaş hayvan mevcuttur. Aşılama dönemi 01 Eylül 2023 – 17 Kasım 2023 tarihleri arasındadır. Şap hastalığı özellikle büyükbaş hayvanlarda et ve süt veriminde ciddi kayıplara neden olur. Hayvanlarda ağızda, tırnakta ve memelerde yaralar oluşturan salgın bir hastalıktır. Şap aşılama kampanyasıyla birlikte yılda iki dönem halinde tüm büyükbaş hayvanların aşılanması hedeflenmektedir. 

Aşılama programımızda 2 aydan büyük tüm hayvanların altı ay aralıkla, yılda iki kez aşılanması planlanmaktadır. Şap aşısı gebeliğin her döneminde güvenle kullanılmakta, aşılı hayvanlardan doğan buzağılar, annelerinden aldıkları bağışıklık ile hastalıktan korunmaktadır. Hastalıktan korunmada aşılama çok önemlidir. Şap aşısı; hastalığa karşı koruyucu olması yanında, büyükbaş hayvanların sevkleri ve buzağı destekleme işlemleri için de mecburidir. Şap aşısı uygulanmamış hayvanların sevklerine izin verilmez, buzağı desteklemesinden de faydalandırılamaz. Aşılama kampanyası sırasında; yeni doğan buzağılara kulak küpesi takılmakta, işletmedeki hayvanlar da güncellenmektedir. Gerek şap hastalığı dolayısıyla yaşanacak verim kayıplarının önüne geçmek, gerekse de buzağı desteklerinden faydalanmak için yetiştiricilerimizin şap aşısını zamanında yaptırmaları oldukça önemlidir "dedi.

KAYNAK: BÜLTEN
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *