AK Parti Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil İstiklal Marşımızın kabulünün 102’nci yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil yaptığı basın açıklamasında, “Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marş’ımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. yıldönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.
Türk Milletini tek yürek, tek yumruk haline getiren manevi bir güç ile Ulusal birlik ve bütünlüğün simgesi olan İstiklal Marşımız, ne geçmişte ne de gelecekte milletimizin esarete asla boyun eğmeyeceğinin tüm dünyaya ilan edilişinin bir ifadesi olarak, vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu bugün de bizlere göstermektedir.
İstiklal Marşı, milletimizin azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara döküldüğü, imkânsızlıklar içerisinde girdiği bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren ve milletimizi ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir.
Mehmet Akif Ersoy’un örnek kişiliği, millet sevgisi, mücadele azmi ve bağımsızlık aşkı her zaman yüce Türk Milletine rehber olmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve milletimizin duygularının veciz şekilde buluştuğu İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.