Amasya Valisi Önder Bakan, vefa ve minnet duygusunun en güzel örneklerinden birini daha sergileyerek, şehit yakınları ve bir gaziyi makamında misafir etti. Gerçekleşen ziyaret, hem manevi yönü hem de taşıdığı anlam itibariyle takdirle karşılandı.
Vali Bakan’ın konukları arasında, şehit Jandarma Komando Onbaşı Erkan Karaçoban’ın kardeşleri Kader Karaçoban ve Elif Aksoy, şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın kardeşi Emine Şallı ve gazi Ahmet Çelik yer aldı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, Vali Bakan misafirleriyle yakından ilgilendi.
Ziyaret sırasında konuşan Vali Önder Bakan, “Aziz şehitlerimizin emaneti olan aileleri ve gazilerimiz milletimizin baş tacıdır. Onların fedakarlıkları sayesinde bugün bu topraklarda özgür ve huzurlu bir şekilde yaşıyoruz. Devletimiz her daim sizlerin yanındadır ve olmaya devam edecektir.” dedi.
Misafirlerin taleplerini dinleyen ve not alan Vali Bakan, toplumun her kesiminde bu bilinç ve duyarlılığın yaygınlaşması gerektiğini vurguladı. Ziyaret sonunda karşılıklı iyi dilekler ifade edilirken, günün anısına hatıra fotoğrafı da çekildi.
Bu anlamlı buluşma, Amasya’da kamu kurumları nezdinde şehit aileleri ve gazilere gösterilen saygı ve ilginin güçlü bir göstergesi olarak değerlendirildi. Vali Önder Bakan’ın bu tür ziyaretlerle gönül köprüleri kurmaya devam edeceği belirtildi.
