Amasya Valisi Önder Bakan, Devlet Su İşleri (DSİ) Samsun 7. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik ile birlikte Hacılar Meydanı Mahallesi sınırlarından geçen Yeşilırmak Nehri üzerinde yürütülen ıslah ve nehir yatağı düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.
Gerçekleştirilen inceleme gezisinde, nehir çevresindeki düzenleme faaliyetlerinin son durumu değerlendirildi. Yetkililerden teknik bilgiler alan Vali Önder Bakan, çalışmalarda gelinen aşamaya ilişkin memnuniyetini dile getirdi. DSİ 7. Bölge Müdürü Çelik ise yürütülen proje kapsamında hem su taşkınlarının önlenmesi hem de çevresel estetiğin güçlendirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.
Vali Bakan yaptığı açıklamada, “Yeşilırmak, Amasya’mızın kimliğiyle bütünleşmiş tarihi ve doğal bir değerdir. Hem taşkın riskine karşı önlem alınması hem de şehir estetiğinin korunması adına bu tür düzenlemeler büyük önem taşımaktadır. Devlet Su İşleri ekiplerimize ve katkı sağlayan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Çalışmalar kapsamında nehir yatağının düzenlenmesi, set çekilmesi, kıyı güçlendirmeleri ve çevre düzenlemesi gibi çok yönlü projelerin sürdüğü aktarıldı. DSİ yetkilileri, projenin tamamlanmasıyla birlikte nehir çevresinin daha güvenli ve estetik bir yapıya kavuşacağını belirtti.
İnceleme gezisi sonunda Vali Bakan, sahada görev yapan teknik personele kolaylıklar dileyerek, sürecin titizlikle takip edileceğini kaydetti.
