Taşova Kaymakamı Salih Kartal, kurum müdürleriyle birlikte Uluköy Barajı’nda düzenlenen ve 25 bin aynalı sazan yavrusunun suya bırakıldığı programa katıldı.
Taşova'da balık popülasyonunun artırılması ve su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. İlçeye bağlı Uluköy Barajı’nda düzenlenen programda, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın balıklandırma çalışmaları kapsamında 25 bin aynalı sazan yavrusu baraj sularına bırakıldı.
Programa Taşova Kaymakamı Salih Kartal’ın yanı sıra kurum müdürleri, yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
Kaymakam Kartal, burada yaptığı açıklamada, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın önemine dikkat çekti. Kartal, “Barajımıza bırakılan sazan yavruları önümüzdeki yıllarda hem ekosisteme katkı sağlayacak hem de bölgemiz için ekonomik bir değer oluşturacaktır. Bu tür projeler, hem doğal hayatın korunması hem de vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.
Yetkililer, aynalı sazan balıklarının özellikle iç sularda yetiştirilmeye uygun bir tür olduğunu belirterek, birkaç yıl içinde avlanabilir hale geleceklerini aktardı. Balıkların büyümesiyle birlikte hem amatör balıkçılar hem de yöre halkı için önemli bir kaynak oluşacağı ifade edildi. Ayrıca bu çalışmaların, bölgedeki ekolojik dengenin korunmasına da katkı sağladığı vurgulandı.
