Amasya’da ruh sağlığı hizmetlerine yönelik önemli bir farkındalık çalışması daha hayata geçirildi. Amasya İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde, Amasya Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personelleri tarafından, İl Emniyet Müdürlüğü personeline yönelik “İntihar Girişimlerine Müdahale Eğitimi” düzenlendi.
Eğitim programı, Psikolog Zeynep Otçu ve Sosyal Hizmet Uzmanı Süleyman Ersoy tarafından yürütüldü. Emniyet teşkilatında görev yapan personele, intihar riski taşıyan bireylerin tespiti, kriz anında doğru iletişim kurma yöntemleri, yönlendirme süreçleri ve psikososyal destek mekanizmaları hakkında kapsamlı bilgiler verildi.
Amasya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Amasya Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personelleri Psikolog Zeynep Otçu ve Sosyal Hizmet Uzmanı Süleyman Ersoy tarafından, Amasya İl Emniyet Müdürlüğü personellerine yönelik İntihar Girişimleri Müdahale Eğitimi düzenlenmiştir.” denildi.
Kriz Anında Doğru Müdahale Hayat Kurtarabilir
Eğitim kapsamında sunulan içerikler arasında; intihar davranışının psikolojik arka planı, risk faktörleri, intihar düşüncesi olan bireylerle ilk temasın nasıl kurulacağı ve doğru yönlendirme teknikleri yer aldı. Eğitim, katılımcıların aktif soruları ve vaka örnekleriyle interaktif şekilde yürütüldü.
Eğitim sonunda, katılımcı personele konuya dair farkındalık kazandırmak ve pratikte uygulanabilir bilgi sağlamak amacıyla bilgi notları ve kaynak materyaller dağıtıldı. Programın, emniyet mensuplarının kriz anlarında daha bilinçli ve etkili müdahalelerde bulunmalarını desteklemesi hedefleniyor.
Toplum Ruh Sağlığına Katkı
Amasya İl Sağlık Müdürlüğü, ruh sağlığı alanındaki bu tür eğitim ve seminerlerin farklı kurumlara yönelik olarak devam edeceğini, kamu personelinin farkındalık düzeyini artırmanın toplumsal düzeyde ruh sağlığına olumlu katkı sunduğunu vurguladı.