Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 29 Kasım 2023 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanarak kurulan İl Su Kurulları kapsamında, 2025 yılı Amasya İl Su Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Amasya Vali Yardımcısı Dr. Atıf Çiçekli başkanlık etti.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Amasya Misket Elması Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Havza Yönetimi Daire Başkanı Taner Kimenci ile İl Su Kurulu’nda yer alan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantıda, 2024 yılı boyunca alınan kararların değerlendirmesi yapılırken, çevresel altyapı tesislerinin durumu ve su verimliliği çalışmaları masaya yatırıldı. Ayrıca su yönetimine ilişkin teknik sunumlar eşliğinde karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.
İklim değişikliğiyle birlikte artan su yönetimi ihtiyacına dikkat çeken yetkililer, sürdürülebilir su politikalarının oluşturulmasının ve uygulanmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.
Toplantı sonunda, su kaynaklarının korunması, israfın önlenmesi ve su kullanımında verimliliğin artırılması için kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi.
Amasya İl Su Kurulu’nun, çevre ve su politikalarının geliştirilmesi doğrultusunda çalışmalarına kararlılıkla devam edeceği belirtildi.
