reklam
reklam
39,2341 %-0.14
44,6872 %-0.61
4.222,40 % -0,34
104.169,25 %-1.336
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Kapalı
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler SAĞLIK Amasya’da Sağlık Personeline “İletişim ve Hasta Hakları” Eğitimi

Amasya’da Sağlık Personeline “İletişim ve Hasta Hakları” Eğitimi

Amasya’da sağlık çalışanlarına yönelik iletişim becerileri ve hasta hakları eğitimiyle hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Haberleri

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, sağlık hizmetlerinin daha etkin ve insan odaklı sunulması amacıyla önemli bir eğitim programı gerçekleştirildi. Vatandaşlarla birebir iletişimde bulunan sağlık personeline yönelik düzenlenen eğitimde, hem etkili iletişim becerileri hem de hasta hakları konuları ele alındı.

Amasya’da Sağlık Personeline “İletişim ve Hasta Hakları” Eğitimi 1

Eğitim programı kapsamında Psikolog Fırat Araz tarafından “Etkili İletişim Becerileri” başlığı altında bir sunum yapıldı. Araz, sağlık hizmetlerinde iletişimin sadece bilgi aktarımı değil, aynı zamanda güven inşa etme süreci olduğunu vurguladı. Eğitimde; empatik yaklaşım, aktif dinleme, stres yönetimi, beden dili kullanımı ve kriz anlarında doğru iletişim teknikleri gibi başlıklarda bilgiler aktarıldı.

1 / 3
Amasya’da Sağlık Personeline “İletişim ve Hasta Hakları” Eğitimi 2

Programın ikinci bölümünde ise Sosyal Çalışmacı Mediha Gülcü tarafından “Hasta Hakları ve Hasta Memnuniyeti” konulu sunum gerçekleştirildi. Gülcü, hasta haklarına saygının, hasta memnuniyetinin temel taşlarından biri olduğunu belirtti. Ayrıca hasta mahremiyeti, bilgilendirilmiş onam, eşit hizmete erişim gibi temel haklara dair uygulamalar örneklerle anlatıldı.

2 / 3
Amasya’da Sağlık Personeline “İletişim ve Hasta Hakları” Eğitimi 3

Eğitimlerin amacı; hem çalışan memnuniyetini hem de hasta memnuniyetini artırarak, sağlık hizmetlerinin niteliğini daha da üst seviyelere taşımak olarak açıklandı. Katılımcılar ise eğitimlerden memnuniyet duyduklarını belirterek, öğrendikleri bilgilerin günlük iş hayatlarında karşılaştıkları iletişim sorunlarını daha sağlıklı yönetmelerine katkı sağlayacağını ifade ettiler.
Hastane yönetimi, bu tür hizmet içi eğitimlerin belirli aralıklarla tekrarlanacağını ve kurum kültüründe hasta odaklı yaklaşımın daha da güçlendirilmesi adına çalışmaların süreceğini duyurdu.

3 / 3
KAYNAK: Gülben Güley
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *