
Amasya Üniversitesi’nde 2025–2026 Akademik Yılı, önemli bir ziyaretle başladı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Amasya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen akademik yıl açılışı ve çeşitli etkinlikler kapsamında Amasya’ya geldi. Program kapsamında Prof. Dr. Özvar, Amasya Üniversitesi Senato Toplantısı’na katılarak akademik gelişim, eğitim kalitesi ve stratejik hedefler üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi başkanlığında gerçekleşen senato toplantısında, üniversitenin bilimsel üretkenliğini artırmaya yönelik projeler, akademik altyapının güçlendirilmesi, yeni fakülte ve program çalışmaları ile öğrenci odaklı eğitim politikaları ele alındı.

Toplantıda konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Amasya Üniversitesi’nin son yıllarda gösterdiği gelişimden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Üniversitelerimizin sadece eğitim veren kurumlar değil, aynı zamanda bilginin üretildiği ve topluma değer katan merkezler olması gerektiğine inanıyoruz. Amasya Üniversitesi bu vizyona sahip bir şekilde ilerliyor.” dedi.
Amasya Üniversitesi yönetimi ise Prof. Dr. Özvar’ın ziyaretinin, üniversitenin ulusal düzeydeki konumunu güçlendirdiğini belirterek, YÖK’ün destek ve yönlendirmelerinin akademik ilerleme açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Toplantı sonrasında YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, akademik personelle bir araya gelerek öğretim üyelerinin görüş ve önerilerini dinledi. Amasya Üniversitesi’nin yeni dönem hedefleri arasında uluslararasılaşma, araştırma-geliştirme faaliyetlerinin artırılması ve öğrenciler için daha nitelikli bir eğitim ortamı oluşturulması ön plana çıktı.
Ziyaret, akademik iş birliğinin güçlendirildiği ve yükseköğretimde kalite odaklı yeni adımların değerlendirildiği verimli bir buluşma olarak kayıtlara geçti.