48,2537 %0.20
56,2131 %0.02
7.147,23 %0.34
79.233,73 %-0.82
Amasya
Parçalı az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler GÜNDEM Türkiye’nin İlk Astronotuna Amasya’dan Ziyaret

Türkiye’nin İlk Astronotuna Amasya’dan Ziyaret

Rektör Turabi, Tuğgeneral Alper Gezeravcı’ya Merzifon’da yeni görevi için hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Detaylar haberimizde...

Türkiye’nin İlk Astronotuna Amasya’dan Ziyaret

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Yüksek Askerî Şûra kararları kapsamında Merzifon 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığı görevine atanan Tuğgeneral Alper Gezeravcı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye’nin ilk astronotu unvanıyla da tanınan Tuğgeneral Alper Gezeravcı’nın yeni görev yerindeki ziyaret, Merzifon 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleştirildi. Rektör Turabi, Gezeravcı’ya yeni görevinin hayırlı olması temennisini ileterek başarı dileklerinde bulundu.

Türkiye’nin İlk Astronotuna Amasya’dan Ziyaret 1

Şeref Defteri’ni İmzaladı

Ziyaret kapsamında Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Merzifon 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığı Şeref Defteri’ni imzaladı. Karşılıklı iyi dileklerin paylaşıldığı görüşmede, Amasya Üniversitesi’nin akademik çalışmaları ve eğitim faaliyetleri hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu.

 

1 / 3
Türkiye’nin İlk Astronotuna Amasya’dan Ziyaret 2

Rektör Turabi, Amasya Üniversitesi’nin 20 yıllık geçmişiyle Amasya’nın ve bölgenin eğitim, bilim ve kültür hayatına önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Üniversitenin akademik kapasitesini güçlendirmek, öğrencilere sunulan imkânları artırmak ve bilimsel üretimi desteklemek amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirtti.

 

2 / 3
Türkiye’nin İlk Astronotuna Amasya’dan Ziyaret 3

Üniversitenin Çalışmaları Anlatıldı

Ziyaret sırasında Rektör Turabi, Amasya Üniversitesi’nin eğitim-öğretim faaliyetleri, öğrenci profili, akademik yapısı ve bilimsel projeleri hakkında Tuğgeneral Alper Gezeravcı’ya bilgi verdi.

Üniversitelerin yalnızca eğitim veren kurumlar olmadığını, aynı zamanda bulundukları şehirlerin sosyal, kültürel ve bilimsel gelişimine yön veren önemli yapılar olduğunu belirten Turabi, Amasya Üniversitesi’nin bu anlayışla çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

“Yeni Görevi Hayırlı Olsun”

Türkiye’nin uzay programı kapsamında 2024 yılında Ax-3 misyonuyla Uluslararası Uzay İstasyonu’na giderek Türkiye’nin ilk astronotu olan Tuğgeneral Alper Gezeravcı’nın Merzifon 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığı görevine atanmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Rektör Turabi, yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

5’inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Alper Gezeravcı ise Rektör Turabi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, nazik ziyaretleri ve iyi dilekleri için teşekkür etti.

Ziyaret, karşılıklı temennilerin ardından sona erdi.

3 / 3
Muhabir: Demet SAĞAN
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız