Merzifon’da her pazartesi günü Kapalı Spor Salonu önünde kurulan ve halk arasında “Pırtı Pazarı” olarak bilinen giysi pazarında esnaf zor günler geçiriyor. Esnaflar, bu yıl ikinci kez kapılarını açan İstanbul İndirim Fuarı’nın satışlarını ciddi şekilde etkilediğini savunuyor.
Öğle saatleri olmasına rağmen birçok pazarcının henüz siftah yapamadığını belirten esnaflar, vatandaşların alışveriş tercihlerini fuar alanına yönlendirmesinden şikâyetçi oldu.
“Müşteri Fuar Alanına Gidiyor”
Giysi pazarı esnafları, geçmiş yıllara göre müşteri sayısında ciddi düşüş yaşandığını ifade ederek, fuar alanında kurulan indirim stantlarının yerel pazarcıyı zor durumda bıraktığını dile getirdi.
Pazarcılar, vatandaşların uygun fiyat beklentisiyle fuar alanını tercih ettiğini, bunun da pazardaki hareketliliği büyük ölçüde azalttığını söyledi.
“Buna Bir Anlam Veremiyoruz”
Esnafların dikkat çektiği bir diğer konu ise bazı yerel mağazaların da fuarda stant açması oldu.
Pazarcılar, “Fuar alanında mağazalarında sattıkları ürünleri çok daha düşük fiyatlarla satan yerel işletmeleri görüyoruz. Eğer bu ürünler bu fiyatlara satılabiliyorsa neden mağazalarda aynı fiyat uygulanmıyor? Buna anlam veremiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Bir Daha İzin Verilmemeli”
Bu tür organizasyonların yalnızca pazarcı esnafını değil, ilçe ekonomisindeki birçok küçük işletmeyi de olumsuz etkilediğini savunan esnaflar, yetkililere çağrıda bulundu.
Pazarcılar, ilçe esnafının korunması gerektiğini belirterek, benzer organizasyonların gelecekte yeniden düzenlenmemesi yönündeki taleplerini dile getirdi.
Tezgâh Açtıklarına Pişman Oldular
Satışların beklentilerin çok altında kaldığını ifade eden bazı esnaflar, gün boyunca müşteri yoğunluğu yaşanmaması nedeniyle tezgâh açtıklarına dahi pişman olduklarını söyledi.
Merzifon’da fuar ve yerel esnaf arasındaki tartışmalar sürerken, konunun önümüzdeki günlerde de ilçe gündemindeki yerini koruması bekleniyor.
