Merzifon Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Seniha Karaca, çocuklar arasında şiddet, akran zorbalığı ve madde bağımlılığı gibi kritik konuların ele alındığı konferansa katıldıklarını açıkladı. Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu’nun öncülüğünde düzenlenen etkinlik, bölgeden çok sayıda katılımcıyı bir araya getirdi.
Kadın Muhtarlar Birlikte Katıldı
Karaca, Merzifon’u temsilen Bayat Köyü Muhtarı Satı Tekin ve Hacet Köyü Muhtarı Demet Yıldırım ile birlikte konferansta yer aldıklarını belirtti. Kadın muhtarların bu tür sosyal konulara yönelik etkinliklerde aktif rol almasının önemine dikkat çeken Karaca, toplumun geleceği açısından bu tür organizasyonların büyük değer taşıdığını ifade etti.
Konferansın, özellikle çocukların karşı karşıya kaldığı risklere karşı farkındalık oluşturmayı hedeflediğini vurgulayan Karaca, akran zorbalığı ve bağımlılıkla mücadelede yerel yönetimlerin ve muhtarların rolünün giderek daha da önem kazandığını söyledi.
Kritik Konular Masaya Yatırıldı
Düzenlenen konferansta, çocuklar arasında artan şiddet olayları, akran zorbalığı ve madde bağımlılığı gibi konular detaylı şekilde ele alındı. Uzmanlar tarafından yapılan sunumlarda, bu sorunların önlenmesi için ailelere, eğitim kurumlarına ve yerel yöneticilere önemli görevler düştüğü ifade edildi.
Karaca, “Toplumumuzun geleceği olan çocuklarımız için büyük önem taşıyan bu değerli organizasyon, bizlere önemli sorumluluklar yükledi. Daha bilinçli ve güçlü bir toplum için hep birlikte çalışmamız gerekiyor” dedi.
Teşekkür Mesajı ve Birlik Vurgusu
Konferansa ev sahipliği yapan İbrahim Harmandalı’na teşekkür eden Karaca, organizasyona katkı sunan isimlere de şükranlarını iletti. Karaca açıklamasında, Oktay Çağatay, Cevdet Akay, Özkan Çetinkaya ve Elif Köse başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
“Daha Bilinçli Bir Toplum İçin Çalışacağız”
Açıklamasının sonunda birlik ve beraberlik mesajı veren Karaca, toplumun her kesiminin çocukların geleceği için sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. “Birlikte daha güçlü, daha bilinçli bir toplum için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanan Karaca, bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğine dikkat çekti.
