45,3718 %0.02
53,4691 %-0.13
6.883,08 % 0,11
81.504,18 %0.323
Amasya
Kapalı
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler GÜNDEM Merzifon’da Köy Halkı Yağmur Duasında Kenetlendi

Merzifon’da Köy Halkı Yağmur Duasında Kenetlendi

AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Emre Keleş, Gümüştepe Köyü’nde düzenlenen yağmur duası programına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Detaylar haberimizde…

Merzifon’da Köy Halkı Yağmur Duasında Kenetlendi

Merzifon’a bağlı Gümüştepe Köyü’nde düzenlenen geleneksel yağmur duası programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Emre Keleş, ilçe başkan yardımcıları ve İl Genel Meclisi üyeleriyle birlikte programa katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Manevi atmosferin hakim olduğu programda köy halkı hep birlikte bereketli yağışlar için dua ederken, birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte samimi görüntüler oluştu.
 

Merzifon’da Köy Halkı Yağmur Duasında Kenetlendi 1

Bereket İçin Eller Semaya Açıldı

Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yağmur duası programında, kuraklık yaşanmaması ve bereketli bir sezon geçirilmesi için dualar edildi. Program boyunca Kur’an-ı Kerim tilavetleri okunurken, vatandaşlar hep birlikte ellerini semaya açtı.

Köy meydanında gerçekleştirilen etkinlikte dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlü şekilde hissedildiği gözlendi. Programın ardından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
 

1 / 4
Merzifon’da Köy Halkı Yağmur Duasında Kenetlendi 2

Emre Keleş Vatandaşlarla Buluştu

AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Emre Keleş, program boyunca vatandaşlarla yakından ilgilenerek köy sakinleriyle sohbet etti. Hemşehrilerinin birlik ve beraberlik günlerinde yanlarında olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Keleş, yapılan duaların kabul olması temennisinde bulundu.

Başkan Keleş yaptığı açıklamada, “Gümüştepe Köyümüzde düzenlenen yağmur duası programına ilçe başkan yardımcılarımız ve İl Genel Meclisi üyelerimizle birlikte katılarak hemşehrilerimizin birlik ve beraberlik günlerinde yanlarında olduk. Rabbim dualarımızı kabul eylesin” ifadelerini kullandı.
 

2 / 4
Merzifon’da Köy Halkı Yağmur Duasında Kenetlendi 3

Birlik ve Dayanışma Vurgusu

Programda konuşulan en önemli konuların başında birlik ve dayanışma geldi. Vatandaşlarla yapılan sohbetlerde köy kültürünün yaşatılmasının önemine dikkat çekilirken, bu tür organizasyonların toplumsal bağları güçlendirdiği ifade edildi.

Köy halkı da programa katılım sağlayan heyete teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi. Vatandaşlar, geleneksel yağmur duası programlarının hem manevi hem de sosyal açıdan önemli olduğunu belirtti.
 

3 / 4
Merzifon’da Köy Halkı Yağmur Duasında Kenetlendi 4

Geleneksel Programlar Devam Ediyor

Merzifon ve çevre köylerde gerçekleştirilen yağmur duası programlarının önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Özellikle kırsal bölgelerde uzun yıllardır sürdürülen bu gelenekler, vatandaşların bir araya gelmesine ve dayanışma ruhunun güçlenmesine katkı sağlıyor.

Gümüştepe Köyü’nde düzenlenen program da birlik ve beraberliğin güçlü şekilde hissedildiği anlamlı etkinliklerden biri olarak hafızalarda yer aldı. Vatandaşlar, edilen duaların ardından bereketli yağışların gelmesini temenni ederek programdan ayrıldı.
 

4 / 4
Muhabir: Alperen Güley
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız