Merzifon Belediyesi tarafından Zübeyde Hanım Kadın Kültür Evi’nde düzenlenen Dekoratif El Sanatları ve Geri Dönüşüm Kursu başarıyla tamamlandı. 17 Temmuz-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimlerde kursiyerler, el becerilerini geliştirirken kullanılmayan malzemeleri de birbirinden özgün dekoratif eserlere dönüştürdü.
Eğitmen Çiğdem Canbul eşliğinde gerçekleştirilen kurs boyunca katılımcılar, el emeği ve yaratıcılıklarını geri dönüşüm anlayışıyla bir araya getirdi. Haftalar süren çalışmaların ardından ortaya çıkan eserler ise düzenlenen kurs sonu sergisinde beğeniye sunuldu.
Atık Malzemeler Özgün Eserlere Dönüştü
Dekoratif el sanatlarının farklı tekniklerini öğrenme fırsatı bulan kursiyerler, geri dönüştürülebilir malzemeleri yeniden değerlendirerek çeşitli çalışmalar hazırladı. Böylece hem kadınların üretime katılması ve yeni beceriler kazanması desteklendi hem de geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturuldu.
Kurs sonunda gerçekleştirilen sergide katılımcıların eğitim süresince hazırladığı el emeği ürünler yer aldı. Birbirinden farklı tasarımların sergilendiği etkinlik, kursiyerlerin haftalar boyunca ortaya koyduğu emeği gözler önüne serdi.
Merzifon Belediyesi’nden Kursiyerlere Teşekkür
Merzifon Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Kurs süresince katılımcılarımız; el emeği, yaratıcılık ve geri dönüşümü bir araya getirerek birbirinden güzel ve özgün çalışmalar ortaya çıkardı” ifadelerine yer verildi.
Belediye, eğitim programının tamamlanmasının ardından kursiyerlerin hazırladığı eserlerden oluşan kurs sonu sergisinin gerçekleştirildiğini belirterek, eğitmen Çiğdem Canbul ile kursa özveriyle katılan tüm kursiyerlere teşekkür etti.
Zübeyde Hanım Kadın Kültür Evi’nde gerçekleştirilen eğitim programı, kadınların sosyal hayata ve üretime katılımını desteklerken geri dönüşümün yaratıcı çalışmalarla nasıl yeniden değerlendirilebileceğini de ortaya koydu.
