47,0434 %0.2
53,7187 %-0.12
6.225,55 % 0,12
64.318,59 %0.687
Amasya
Az bulutlu
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler GÜNDEM Merzifon'da Dekarda 400 Kilo Verim!

Merzifon'da Dekarda 400 Kilo Verim!

Merzifon'un Kayadüzü Köyü'nde kanola hasadı başladı. Dekar başına 350-400 kilogram verim elde edildi. Detaylar haberimizde…

Merzifon'da Dekarda 400 Kilo Verim!

Merzifon'da tarımsal üretimde ürün çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Merzifon İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde, 2026 Yılı Üretim Destekleme Modeli kapsamında ekimi gerçekleştirilen kanola bitkisi hasat olgunluğuna ulaşırken, Kayadüzü Köyü'nde hasat çalışmaları resmen başladı.

 

Hasat sürecini yerinde takip eden Merzifon İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bekir Dutkuner ve teknik personeller, üreticilerle bir araya gelerek tarlalarda incelemelerde bulundu. Yapılan değerlendirmelerde üreticilerin beyanları doğrultusunda dekar başına 350 ile 400 kilogram arasında verim elde edildiği belirtildi.

 

Merzifon'da Dekarda 400 Kilo Verim! 1

Kanola Üreticinin Yüzünü Güldürdü

 

Yağlık tohumlu bitkiler arasında önemli bir yere sahip olan kanola, yüksek verim potansiyeli ve ekonomik getirisiyle üreticilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Kayadüzü Köyü'nde gerçekleştirilen hasat çalışmaları, ilçede alternatif ürünlerin yaygınlaştırılması adına önemli bir örnek olarak değerlendiriliyor.

 

İncelemeler sırasında üreticilerle görüş alışverişinde bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hasat sürecinin verimli geçtiğini ve elde edilen sonuçların üreticileri memnun ettiğini ifade etti.

1 / 4
Merzifon'da Dekarda 400 Kilo Verim! 2

Alternatif Ürün Çeşitliliği Destekleniyor

 

Merzifon İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bekir Dutkuner, ilçede tarımsal üretimin geliştirilmesi ve çiftçilerin gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi amacıyla alternatif ürünlerin desteklenmesine büyük önem verdiklerini belirtti.

2 / 4
Merzifon'da Dekarda 400 Kilo Verim! 3

İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İlçemiz Kayadüzü Köyünde, 2026 Yılı Üretim Destekleme Modeli kapsamında üretimi yapılan kanola bitkisi hasat olgunluğuna ulaşmış olup hasat çalışmaları başlamıştır. Yapılan incelemelerde üretici beyanları doğrultusunda dekar başına ortalama 350-400 kilogram verim elde edildiği tespit edilmiştir. Kanola üretiminin ilçemizde yaygınlaştırılması ve üreticilerimizin alternatif gelir kaynaklarının artırılması amacıyla yürütülen çalışmalar önümüzdeki dönemlerde de devam edecektir. Üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı bir hasat sezonu dileriz." ifadelerine yer verildi.

3 / 4
Merzifon'da Dekarda 400 Kilo Verim! 4

Üreticilere Bereketli Hasat Temennisi

 

Kanola üretiminin her geçen yıl daha fazla ilgi görmesiyle birlikte Merzifon'da ürün deseninin zenginleşmesi hedefleniyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilere teknik destek sağlamayı ve alternatif ürünlerin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürmeyi planlıyor.

 

Kayadüzü Köyü'nde başlayan kanola hasadının önümüzdeki günlerde ilçenin farklı üretim alanlarında da devam etmesi beklenirken, elde edilen verim oranlarının hem üreticilere hem de bölge tarımına önemli katkı sağlaması öngörülüyor.

4 / 4
Muhabir: Alperen Güley
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız