reklam
reklam
42,4475 %0.18
48,8911 %-0.13
5.519,34 % -0,63
82.085,49 %-10.656
Amasya
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler GÜNDEM Merzifon KHGB 2026 Bütçesi 31.500.000 TL

Merzifon KHGB 2026 Bütçesi 31.500.000 TL

Merzifon Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclisi Kaymakam Ahmet Karaaslan başkanlığında ve 70 köy muhtarının katılımı ile toplandı.
 

Merzifon KHGB 2026 Bütçesi 31.500.000 TL 1

Şehit Abdulmuttalip Kesikbaş Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen Merzifon Köylere Hizmet Götürme Birliği 2025 yılı Kasım Ayı Olağan Kurulu’nda gündeme gelen 10 madde görüşülerek karara bağlandı.
 

1 / 5
Merzifon KHGB 2026 Bütçesi 31.500.000 TL 2

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Olağan Genel Kurul’da Birlik Başkanı ve aynı zamanda Merzifon Kaymakamı Ahmet Karaaslan açılış konuşması yaptı.
 

2 / 5
Merzifon KHGB 2026 Bütçesi 31.500.000 TL 3

Kaymakam Ahmet Karaaslan, bir yılın daha hem dolu dolu, hemde güzel işler yaparak geçirildiğini belirterek, “İnşallah 2026 yılında köylerimize faydalı daha fazla işler yaparız” dedi.

İlçeye bağlı 70 köyün tamamını gezdiğini de dile getiren Kaymakam Karaaslan, “Köylerimizde çoğu işlerimizi bitirdiğimizi görüyorum. Eksik olan şeyler tabiki olabilir ama onu da Allah’ın izni ile tamamlayacağız” dedi.
 

3 / 5
Merzifon KHGB 2026 Bütçesi 31.500.000 TL 4

DÖŞENMEYEN TAŞLAR GERİ ALINACAK

Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köylere dağıtımı yapılan parke taşlarının bazı köylerde döşenmediğini gördüğünü de söyleyen Kaymakam Ahmet Karaaslan, “Köylerimize dağıtılmış olan ancak döşenmemiş taşlar ne kadar varsa alacağız. O taşlar döşensin diye gönderildi ancak bazı köylerimizde 2-3 yıldır hiçbir işlem yapılmadığını görüyoruz. Bunlarla ilgili İlçe Özel İdare Müdürümüzü önümüzdeki hafta köylerimize göndereceğim ve döşenmeyenleri geri alıp, ihtiyacı olan köylere vereceğiz” dedi.
 

4 / 5
Merzifon KHGB 2026 Bütçesi 31.500.000 TL 5

KHGB 2026 BÜTÇESİ 31.500.000 TL

Gündemin en önemli maddelerinden birisi olan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2026 gelir gider tahmini bütçesi de katılan muhtarların oy birliği ile kabul edildi. Kabul edilen maddeye göre Merzifon Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2026 tahmini bütçesi 31 milyon 500 bin TL olarak açıklandı.
Olağan Genel Kurul gündem maddeleri sonrasında köy muhtarları sorunları hakkında Kaymakam Ahmet Karaaslan’a bilgiler verirken, Mahmutlu ve Kıreymir Köyü muhtarları sularının yüksek oranda arsenikli olduğundan şikayetçi oldular. Kaymakam Ahmet Karaaslan ise bu köylere arıtma sistemi yapılacağını ifade etti.

5 / 5
KAYNAK: Büşra Nur Ertilal
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *