Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, dayanışma kültürüne örnek bir buluşmaya daha ev sahipliği yaptı. Kristal-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sayın Faruk Aslan, sendika uzmanı Sayın Kemal Karakaya ve Silverline iştiraki olan GM Teknik’te çalışan grevdeki işçiler, Merzifon’da faaliyet gösteren derneği ziyaret ederek yürütülen grev sürecine dair görüş ve taleplerini paylaştı.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Koçak, adaletli çözümün önemine dikkat çekerek şu sözleri kaydetti: “Bu kapı; hangi yürek dertliyse, ona açıktır… Bu masa; ne sadece işçinindir, ne sadece işverenin… Bu masa, Merzifon’un ortak vicdanıdır.”
Koçak, sürecin iş barışını bozmadan ve taraflar arasında sağduyulu bir diyalogla çözülmesi gerektiğini vurgularken, Merzifon’un kardeşlik ve yardımlaşma değerleriyle örnek olabileceğine inandıklarını belirtti.

"Kazanan Emek Olsun, Kazanan Merzifon Olsun"
Grevdeki işçilerin sendikal hakları ve çalışma koşullarına dair taleplerini dikkatle dinlediklerini ifade eden Başkan Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizler Merzifon Gençleri olarak hiçbir ayrım gözetmeden; alın terinin onuruna, emeğin kutsallığına ve kardeşliğin gücüne inandığımız için bu kapıyı açtık. Bugün bu sofrada sadece çay yoktu… Onur vardı. Dayanışma vardı. Ekmek mücadelesi vardı.”

Taleplerin sadece çalışanlara değil, üretime, ailelere ve şehrin geleceğine dokunduğunu belirten Koçak, adil bir sonucun herkesin lehine olacağını söyledi. İşçilerin sesine kulak verilmesini isteyen Dernek Başkanı, Merzifon’un ortak değerlerinin bu tür toplumsal meselelerde yol gösterici olması gerektiğini dile getirdi.

“Konuşan Kaybetmez, Anlaşılan Mesele Büyümez”
Başkan Koçak, açıklamasının devamında arabuluculuk teklifinde de bulundu: “Fabrika yönetimi uygun görürse, Merzifon’un evlatları olarak arabuluculuk sorumluluğunu da seve seve üstlenmeye hazırız. Çünkü biz inanıyoruz ki; konuşan kaybetmez, anlaşılan mesele büyümez.”
Sürecin karşılıklı anlayış ve diyalogla çözüme ulaşması gerektiğini belirten Koçak, grevdeki işçilerin hem haklarını koruyabileceği hem de üretim dengesinin sağlanabileceği bir çözüm ortamının Merzifon ruhuyla mümkün olabileceğini vurguladı.