Merzifon’da çevre bilincini artırmak ve gelecek nesillere daha yeşil bir çevre bırakmak amacıyla başlatılan “70 Köye 70 Fidan” projesi kapsamında Mahmutlu köyünde düzenlenen etkinlikte, dernek üyeleri ve köy halkı bir araya gelerek çam fidanlarını toprakla buluşturdu; birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlik, katılımcıların yoğun ilgisiyle anlamlı bir buluşmaya sahne oldu.
Mahmutlu Köyünde Fidanlar Toprakla Buluştu
Merzifon’da çevre bilincini artırmak ve doğaya katkı sağlamak amacıyla yürütülen “70 Köye 70 Fidan” projesi kapsamında bu kez Mahmutlu köyünde fidan dikim etkinliği düzenlendi. Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, köy halkıyla birlikte çam fidanlarını toprakla buluşturdu.
Etkinlik, doğaya nefes olmanın yanı sıra birlik ve beraberlik mesajlarıyla da dikkat çekti. Katılımcılar, hep birlikte fidan dikerek hem çevreye katkı sundu hem de dayanışmanın güzel bir örneğini sergiledi.
Yoğun Katılım ve Dayanışma Örneği
Dernek Başkanı Mustafa Koçak öncülüğünde gerçekleştirilen programa köy sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik, Mahmutlu Köyü Muhtarı Dursun Kartal’ın katkılarıyla organize edildi.
Köy halkının etkinliğe sahip çıkması, projenin sosyal yönünü de ön plana çıkarırken, katılımcılar arasında güçlü bir dayanışma ortamı oluştu.
"Sadece Fidan Değil, Gelecek Dikiyoruz"
Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Mustafa Koçak, projenin taşıdığı anlamın çok daha büyük olduğunu ifade etti. Koçak, “Sözle değil, kökle konuşuyoruz. 70 Köye 70 Fidan projemiz kapsamında Mahmutlu köyümüzdeydik. Kıymetli muhtarımız Dursun Kartal’ın öncülüğünde köy halkımızla birlikte toprağa çam fidanlarımızı emanet ettik. Biz sadece fidan dikmiyoruz, birliğimizi büyütüyor, geleceğe nefes oluyoruz” dedi.
Gönül Bağı ve Samimiyet Vurgusu
Mahmutlu köyünde gördükleri samimiyetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Koçak, köy halkıyla kurulan bağın önemine dikkat çekti. Koçak, “Mahmutlu köyümüzde gördüğümüz samimiyet, kurduğumuz gönül bağı ve ortaya çıkan birlik tablosu, yarınların ne kadar güçlü olacağının en açık göstergesidir” ifadelerini kullandı.
Proje Tüm Köylere Yayılacak
“70 Köye 70 Fidan” projesi kapsamında farklı köylerde de benzer etkinliklerin devam edeceği belirtildi. Proje ile hem Merzifon genelinde yeşil alanların artırılması hem de toplumda çevre bilincinin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Dernek Başkanı Mustafa Koçak, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Mahmutlu Köyü Muhtarı Dursun Kartal olmak üzere tüm köy halkına teşekkür ederek, projeye destek veren herkese minnettar olduklarını ifade etti.
