Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, Eğitim-İş Amasya Şubesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Kahvaltısı’na katıldı. Programda öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Sevindi, eğitim camiasının bu özel gününü kutlayarak tüm öğretmenlere verdikleri emek için teşekkür etti.
Kahvaltı programında yaptığı konuşmada öğretmenliğin toplumun geleceğini şekillendiren en önemli mesleklerden biri olduğunu ifade eden Sevindi, “Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş eğitim anlayışı doğrultusunda, Amasya’nın aydınlık yarınları için özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimize saygılarımı sunuyorum.” dedi. Sevindi, öğretmenlerin sadece bilgi aktaran değil, aynı zamanda çocukların hayallerini büyüten, onların karakterine dokunan ve bir milletin geleceğini inşa eden rehberler olduğunu vurguladı.
Etkinlikte öğretmenlerle yakından ilgilenen Başkan Sevindi, Amasya’da eğitim kalitesinin yükselmesi adına her zaman öğretmenlerin yanında olduklarını ifade ederek, yerel yönetim olarak eğitime destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi. Katılımın yoğun olduğu kahvaltı programı, birlik ve dayanışma mesajlarının ön plana çıktığı sıcak bir atmosferde gerçekleşti.
Başkan Sevindi, Öğretmenler Günü’nün sadece bir kutlama değil, öğretmenlere verilen değerin ve minnetin bir yansıması olduğunu belirterek tüm öğretmenlerin gününü bir kez daha kutladı.
