Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Ramazan ayının manevi atmosferi kapsamında ilçede görev yapan din görevlileriyle sahur programında bir araya geldi. Birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusunun öne çıktığı programda, din görevlilerinin toplum hayatındaki yeri ve üstlendikleri önemli sorumluluklar bir kez daha hatırlatıldı. Sahur buluşması, Ramazan ayının ruhuna uygun samimi bir ortamda gerçekleşti.
Programda konuşan Belediye Başkanı Alp Kargı, yılın 365 günü büyük bir özveriyle görev yapan din görevlilerinin toplumun manevi hayatında üstlendiği rolün son derece kıymetli olduğunu ifade etti. Kargı, din görevlilerinin sadece ibadetlerin yerine getirilmesinde değil, aynı zamanda toplumsal huzurun, kardeşliğin ve dayanışmanın güçlenmesinde de önemli bir görev üstlendiğini vurguladı. Sahur programının, bu emek ve fedakârlığın bir nişanesi olarak düzenlendiğini belirtti.
Ramazan ayının birlik ve beraberliği pekiştiren özel bir zaman dilimi olduğuna dikkat çeken Başkan Kargı, “Mübarek Ramazan ayı vesilesiyle, milletimizin huzuru, manevi rehberliği ve refahı için büyük bir özveriyle görev yapan kıymetli din görevlilerimizle sahurda buluştuk. Toplumumuzun birlik ve beraberliğine sundukları katkılar, fedakârca yürüttükleri hizmetler ve manevi hayatımıza kattıkları değer dolayısıyla her birine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Sahur programında din görevlileriyle yakından ilgilenen Başkan Kargı, masaları tek tek gezerek katılımcılarla sohbet etti. İlçede yürütülen dini ve sosyal faaliyetler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken, din görevlilerinin sahadaki deneyimleri ve vatandaşlarla kurdukları ilişkiler de gündeme geldi. Bu tür buluşmaların, yerel yönetim ile din hizmetleri arasında güçlü bir iletişim köprüsü kurduğuna dikkat çekildi.
Din görevlilerinin özellikle Ramazan ayında toplum üzerindeki etkisinin daha da arttığını ifade eden Başkan Kargı, camilerde, Kur’an kurslarında ve sosyal alanlarda yürütülen faaliyetlerin toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini belirtti. Ramazan ayının sadece oruç ve ibadetle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda yardımlaşma, paylaşma ve gönül kazanma ayı olduğunu vurgulayan Kargı, bu süreçte din görevlilerinin rehberliğinin büyük önem taşıdığını dile getirdi.
Sahur programına katılan din görevlileri de düzenlenen buluşmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Böyle bir programda bir araya gelmenin kendileri için moral ve motivasyon kaynağı olduğunu ifade eden din görevlileri, yerel yönetimin kendilerine gösterdiği ilgi ve desteğin kıymetli olduğunu belirtti. Programın, Ramazan ayının manevi iklimine uygun olarak samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleştiği kaydedildi.
Başkan Alp Kargı konuşmasının devamında, Ramazan ayının tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Bu mübarek ayın ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum. Tüm din görevlilerimize hayırlı Ramazanlar temenni ediyorum” dedi. Kargı, Ramazan boyunca toplumsal dayanışmayı artırmaya yönelik etkinlik ve programların süreceğini de sözlerine ekledi.
Merzifon Belediyesi tarafından Ramazan ayı kapsamında gerçekleştirilen bu tür buluşmaların, ilçede manevi birlikteliği güçlendirdiği ifade edildi. Sahur programının, farklı kesimleri bir araya getirerek ortak değerler etrafında buluşmayı sağladığına dikkat çekildi. Belediye yetkilileri, Ramazan ayı boyunca sosyal ve manevi içerikli programların devam edeceğini belirtti.
Gerçekleştirilen sahur buluşması, yapılan dualar ve iyi dileklerle sona erdi. Program, Ramazan ayının ruhuna uygun olarak hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma mesajlarının ön plana çıktığı anlamlı bir buluşma olarak hafızalarda yer aldı.
