Amasya’nın Merzifon ilçesinden yetişen milli halterci Zehra Nur Arslan, Kosova’nın başkenti Priştine’de düzenlenen Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda elde ettiği derecelerle Türkiye’nin gururu oldu. Merzifon Akademi Spor Kulübü sporcusu Zehra Nur Arslan, şampiyonada 2 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.
Başarılı sporcu, organizasyondaki performansıyla Ay-Yıldızlı bayrağı Avrupa’nın zirvesine taşıdı. Zehra Nur Arslan’ın kazandığı madalyalar, Merzifon’da büyük sevinç ve gururla karşılandı.
Havalimanında Coşkulu Karşılama
AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Emre Keleş, Avrupa şampiyonu milli sporcu Zehra Nur Arslan ile Teknik Direktör Recep Arslan’ı havalimanında karşılayarak bu önemli başarıya ortak oldu.
Zehra Nur Arslan’ın disiplinli çalışması, azmi ve inancıyla dikkat çeken bir başarı hikâyesi yazdığını belirten Keleş, genç sporcuyu tebrik etti. Keleş, Merzifon Akademi Spor Kulübü’nün ve Milli Takımın gururu olan Zehra Nur Arslan’ın elde ettiği derecenin Amasya ve Merzifon için büyük anlam taşıdığını ifade etti.
“Merzifon’un, Amasya’nın ve Türkiye’nin Gururu”
Emre Keleş, açıklamasında Zehra Nur Arslan’ın yalnızca Merzifon’un değil, Amasya’nın ve Türkiye’nin de gururu olduğunu vurguladı. Keleş, Avrupa şampiyonluğunda emeği bulunan başta ailesi olmak üzere antrenörlere ve Teknik Direktör Recep Arslan’a teşekkür etti.
Genç sporcuların uluslararası organizasyonlarda elde ettiği başarıların, yeni nesillere ilham verdiğini belirten Keleş, spor altyapısının ve yetenekli gençlerin desteklenmesinin önemine dikkat çekti. Zehra Nur Arslan’ın Avrupa Şampiyonası’ndaki başarısının, Türk halterinin geleceği açısından da umut verdiği kaydedildi.
Merzifon Akademi Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Zehra Nur Arslan’ın, Avrupa’dan getirdiği 2 altın ve 1 gümüş madalya ilçede büyük gurur yaşattı. Başarılı milli sporcuya, gelecek şampiyonalarda da yeni zaferler elde etmesi temennisinde bulunuldu.
