Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, şehirde uzun yıllardır özellikle yoğun yağış dönemlerinde vatandaşların mağduriyet yaşadığı bölgelerde altyapı sorunlarını çözmek amacıyla yeni bir çalışma başlatıldığını duyurdu. Amasya Belediyesi ekipleri, Şamlar Mahallesi’nden gelen yağmur sularının neden olduğu taşkınları önlemek amacıyla yağmur suyu hattı çalışmalarına başladı.
Özellikle Bahçeler İçi Mahallesi Sebil Sokak çevresinde her kuvvetli yağmur sonrası yaşanan su baskınlarının önüne geçilmesi hedeflenirken, çalışmaların hafta sonu dahil aralıksız sürdürüldüğü belirtildi.
“Sorunları Erteleyen Değil, Çözen Bir Anlayışla Çalışıyoruz”
Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Turgay Sevindi, vatandaşların yıllardır aynı sorunu yaşadığını belirterek artık kalıcı çözüm üretmek için harekete geçtiklerini söyledi.
Sevindi açıklamasında, “Yıllardır her kuvvetli yağmurda aynı sıkıntıyı yaşayan vatandaşlarımızın sorununu artık kalıcı olarak çözüyoruz. Şamlar Mahallemizden gelen yağmur sularının oluşturduğu taşkınları önlemek için yağmur suyu hattı çalışmalarımıza başladık” ifadelerini kullandı.
Başkan Sevindi, özellikle Sebil Sokak çevresinde yaşanan taşkınların hem vatandaşları mağdur ettiğini hem de günlük yaşamı olumsuz etkilediğini vurgulayarak, altyapı yatırımlarının şehir için büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Hafta Sonu Dahil Aralıksız Çalışma
Amasya Belediyesi ekiplerinin bölgede yoğun çalışma yürüttüğü öğrenilirken, iş makineleri ve teknik personelin sahada aktif görev yaptığı belirtildi. Yetkililer, yağmur suyu hattının tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki su baskını riskinin önemli ölçüde azaltılacağını ifade etti.
Özellikle son yıllarda etkisini artıran ani ve yoğun yağışların altyapı üzerindeki baskıyı artırdığına dikkat çeken belediye yetkilileri, şehir genelinde benzer sorun yaşanan bölgelerde de gerekli planlamaların sürdüğünü kaydetti.
Vatandaşlardan Çalışmalara Destek
Mahalle sakinleri ise uzun yıllardır yaşadıkları sorunun çözülmesi için başlatılan çalışmalardan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Özellikle yağışlı havalarda ev ve iş yerlerini su basması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirten vatandaşlar, altyapı yatırımlarının önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
Başkan Sevindi açıklamasının sonunda, “Bu şehirde sorunları erteleyen değil, çözen bir anlayışla çalışmaya devam edeceğiz” diyerek belediyenin vatandaş odaklı hizmet anlayışını sürdüreceğini belirtti.
