Amasya Valisi Önder Bakan, kent ekonomisine katma değer sağlayan kadın girişimlerini ziyaret ederek yürütülen üretim ve pazarlama faaliyetlerini yerinde inceledi. Vali Bakan, Amasya Merkez ilçeye bağlı Çiğdemlik Köyü’nde faaliyet gösteren Toprak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Taşova ilçesindeki Hünerli Eller Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyaretlerde kadınların üretime katılımı, kooperatifler bünyesinde yürütülen çalışmalar ve üretilen ürünlerin tüketiciyle buluşturulmasına yönelik faaliyetler ele alındı.
Çiğdemlik Köyü’nde Üretim Çalışmalarını İnceledi
Vali Önder Bakan’ın ziyaretlerinin ilk duraklarından biri, Amasya Merkez ilçeye bağlı Çiğdemlik Köyü’nde faaliyet gösteren Toprak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi oldu.
Kooperatif bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında incelemelerde bulunan Vali Bakan, Kooperatif Başkanı Döndü Olgun’dan üretim süreçleri ve pazarlama faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı.
Kadınların kendi emeklerini ekonomik değere dönüştürmelerine olanak sağlayan kooperatiflerin, kırsal kalkınma açısından önemli bir görev üstlendiği belirtilirken, yerel ürünlerin daha geniş pazarlara ulaştırılması konusunda gerçekleştirilen çalışmalar da değerlendirildi.
Taşova’da Hünerli Eller’e Ziyaret
Vali Önder Bakan daha sonra Taşova ilçesinde faaliyet gösteren Hünerli Eller Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret etti.
Kooperatif Başkanı Özlem Genç tarafından karşılanan Vali Bakan, burada yürütülen üretim faaliyetlerini yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Üretilen ürünlerin pazarlanması, kadın girişimcilerin ekonomik hayata daha aktif katılması ve kooperatifçilik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik konular ziyaret kapsamında değerlendirildi.
Kadınların Emeği Amasya Ekonomisine Katkı Sağlıyor
Kadın girişimi kooperatifleri, özellikle yerel üretimin desteklenmesi ve kadın istihdamının artırılması açısından önemli bir model olarak öne çıkıyor. Kadınların bilgi, beceri ve üretim tecrübelerini ortak bir yapı altında ekonomik değere dönüştürmesi, hem aile ekonomisine hem de kent ekonomisine katkı sağlıyor.
Amasya’da faaliyetlerini sürdüren kadın kooperatiflerinin yerel değerlerin korunması ve geleneksel üretimin gelecek nesillere aktarılmasında da önemli bir rol üstlendiği ifade ediliyor.
Üretimden Pazarlamaya Süreç Hakkında Bilgi Aldı
Vali Önder Bakan, her iki kooperatife gerçekleştirdiği ziyaretlerde üretimin yanı sıra pazarlama faaliyetleri hakkında da bilgi aldı. Kooperatiflerin ürettikleri ürünlerin daha geniş tüketici kitlelerine ulaştırılması, satış olanaklarının geliştirilmesi ve sürdürülebilir üretimin sağlanması açısından pazarlama çalışmalarının önem taşıdığı değerlendirildi.
Toprak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Döndü Olgun ile Hünerli Eller Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Özlem Genç, yürüttükleri faaliyetler hakkında Vali Bakan’a bilgi verdi.
