Amasya Özgür-Der ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği üye ve gönüllüleri, aileleriyle birlikte Suluova Yedikır Barajı mesire alanında düzenlenen piknik programında buluştu. Amasya merkez, Suluova ve Merzifon’dan yoğun katılımın olduğu etkinlikte kardeşlik, birlik ve dayanışma mesajları verildi.
Amasya’da sivil toplum kuruluşlarının gönüllülerini bir araya getiren anlamlı bir organizasyon gerçekleştirildi. Amasya Özgür-Der ve Amasya İHH tarafından düzenlenen piknik programı, Suluova’nın önemli mesire alanlarından Yedikır Barajı’nda gerçekleştirildi.
Etkinliğe Amasya merkez başta olmak üzere Suluova ve Merzifon ilçelerinden İHH yönetim kurulu üyeleri, gönüllüler ve aileleri katıldı. Gün boyunca devam eden program, hem yetişkinler hem de çocuklar için düzenlenen etkinliklerle renkli görüntülere sahne oldu.
Program Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle Başladı
Yedikır Barajı mesire alanındaki program, Amasya Fatih Sultan Mehmet Camii İmam Hatibi Mehmet Şahin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Tilavetin ardından Amasya İHH Başkanı Serdal Benli katılımcılara hitap etti. Benli, gerçekleştirilen organizasyonun gönüllüler arasındaki iletişimin ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi açısından önem taşıdığını söyledi.
Serdal Benli’den Birlik ve Beraberlik Vurgusu
Amasya İHH Başkanı Serdal Benli, konuşmasında modern yaşamın insanlar üzerindeki etkilerine dikkat çekerek toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.
Modernizmin insanları giderek daha fazla bireyselleşmeye yönelttiği bir dönemden geçildiğini ifade eden Benli, insanların bir araya gelmesine imkân sağlayan sosyal organizasyonların bu nedenle ayrı bir önem taşıdığını belirtti.
Bu tür buluşmaların kardeşlik bağlarını pekiştirdiğini kaydeden Benli, gönüllüler arasındaki dayanışma ruhunun canlı tutulmasının İHH’nın insani yardım faaliyetlerine de güç kattığına dikkat çekti.
Programda özellikle farklı ilçelerden gelen gönüllülerin ve ailelerin aynı ortamda buluşması, katılımcılar arasındaki iletişim ve kaynaşmaya katkı sağladı.
Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Eğlendi
Amasya İHH ve Özgür-Der piknik programında çocuklar da unutulmadı. Gün içerisinde çocuklara yönelik çeşitli oyunlar ve sportif etkinlikler düzenlendi.
Çuval yarışı, halat çekme ve voleybol gibi geleneksel oyunlara katılan çocuklar doyasıya eğlenirken, aileler de etkinlikleri ilgiyle takip etti. Yarışmalar sırasında ortaya çıkan renkli görüntüler piknik programına ayrı bir hareketlilik kattı.
Çocukların sosyal ortamda birlikte vakit geçirmelerine imkân sağlayan etkinliklerle, ailelerin de günlük hayatın yoğunluğundan uzaklaşarak keyifli zaman geçirmesi sağlandı.
İkramlar Eşliğinde Samimi Sohbet
Yedikır Barajı’nın doğal ortamında gerçekleştirilen organizasyonda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Çay eşliğinde gerçekleştirilen sohbetlerde gönüllüler hem birbirleriyle tanışma hem de yürütülen çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunma fırsatı yakaladı.
Amasya merkez, Merzifon ve Suluova’dan gelen katılımcıların bir araya gelmesiyle geniş bir gönüllü buluşmasına dönüşen etkinlikte, ailelerin programa gösterdiği ilgi de dikkat çekti.
İnsani yardım çalışmalarının yalnızca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan yardımlardan ibaret olmadığına dikkat çekilirken, gönüllülük bilincinin geliştirilmesi, insanlar arasındaki kardeşlik duygusunun güçlendirilmesi ve toplumsal dayanışmanın artırılmasının da önemli olduğu ifade edildi.
Kardeşlik Bağları Yedikır’da Güçlendi
Amasya Özgür-Der ve İHH gönüllülerinin buluşması, gün boyunca devam eden etkinliklerin ardından gerçekleştirilen dualarla tamamlandı.
Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği piknik programı sayesinde gönüllüler ve aileleri bir araya gelirken, birlik ve beraberlik duyguları da pekiştirildi.
Amasya İHH tarafından yapılan değerlendirmede, organizasyonun kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi ve dayanışma ruhunun diri tutulması açısından önem taşıdığına dikkat çekildi.
Yedikır Barajı mesire alanındaki buluşma, hem sosyal dayanışmanın güçlendirildiği hem de çocuklardan yetişkinlere kadar her yaştan katılımcının birlikte zaman geçirdiği kapsamlı bir etkinliğe dönüştü.
Program sonunda yapılan duaların ardından katılımcılar Yedikır Barajı’ndan ayrılırken, Amasya İHH ve Özgür-Der gönüllülerinin dayanışma ve kardeşlik mesajları organizasyonun öne çıkan teması oldu.
