Amasya Üniversitesi’nde teknoloji ve üretim odaklı önemli bir etkinlik daha gerçekleştirildi. Amasya Üniversitesi TEKNOFEST Kulübü tarafından düzenlenen “LEGO ile Birleştir, Kodla, Üret” başlıklı etkinlik, teknolojiye ilgi duyan öğrencileri bir araya getirerek yoğun katılımla gerçekleştirildi. Öğrencilerin teknolojiye olan ilgisini artırmayı, üretim kültürünü teşvik etmeyi ve gençlerin mühendislik alanına yönelmesini desteklemeyi amaçlayan program, Amasya Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Çınar Kafe’de düzenlendi.
Etkinlikte öğrenciler hem teknoloji hem de üretim odaklı çalışmalar hakkında bilgi edinme fırsatı bulurken, aynı zamanda uygulamalı etkinliklerle keyifli ve öğretici bir deneyim yaşadı. Teknolojiye meraklı gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda katılımcılar, LEGO parçaları ile yapılan uygulamalar sayesinde kodlama ve üretim süreçlerini yakından tanıma fırsatı elde etti.
Program kapsamında Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki önemli gelişim sürecine ışık tutan ve Milli Teknoloji Hamlesi’ne ilham veren isimlerden Özdemir Bayraktar’ın hayatını anlatan “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti” adlı belgeselin gösterimi gerçekleştirildi. Belgeselde, Türkiye’nin insansız hava araçları alanındaki gelişimi, yerli ve milli teknoloji üretimi için verilen mücadele ve mühendislik azminin önemine dikkat çekildi.
Belgesel gösterimi sırasında öğrenciler, Türkiye’nin İHA ve SİHA teknolojilerinde elde ettiği başarıların arka planını öğrenme fırsatı buldu. Savunma sanayiinde elde edilen başarıların sadece teknolojik gelişim açısından değil, aynı zamanda genç mühendisler için önemli bir motivasyon kaynağı olduğu vurgulandı. Özdemir Bayraktar’ın vizyonu ve Türkiye’nin yerli teknoloji üretimindeki kararlılığı öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.
Etkinliğe Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kurt da katıldı. Programda öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Murat Kurt, teknoloji ve üretim odaklı çalışmaların gençlerin gelişiminde büyük önem taşıdığını ifade etti. Üniversitelerde gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin öğrencilerin teknolojiye olan ilgisini artırdığını belirten Kurt, gençlerin üretim kültürüne yönlendirilmesinin Türkiye’nin geleceği açısından son derece değerli olduğunu vurguladı.
Etkinlikte gerçekleştirilen LEGO uygulamaları ise öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Katılımcılar, LEGO parçalarını birleştirerek oluşturdukları sistemlerle hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim yaşadı. Kodlama ve tasarım süreçlerinin temellerini öğrenme fırsatı bulan öğrenciler, üretim odaklı düşünmenin önemini uygulamalı olarak deneyimledi.
Program boyunca öğrenciler teknoloji, mühendislik ve üretim konularında fikir alışverişinde bulunurken, benzer alanlara ilgi duyan gençlerle tanışma fırsatı da yakaladı. Özellikle TEKNOFEST kültürünün üniversite gençliği arasında yaygınlaşması ve öğrencilerin teknoloji projelerine yönelmesi açısından etkinliğin önemli bir katkı sunduğu ifade edildi.
Amasya Üniversitesi TEKNOFEST Kulübü yetkilileri, öğrencilerin teknolojiye olan ilgisini artırmaya yönelik etkinliklerin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini belirtti. Üniversite bünyesinde düzenlenen bu tür programların, gençlerin üretim kültürüyle tanışmasına ve teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
Gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerin teknolojiye olan ilgisini artırmasının yanı sıra Milli Teknoloji Hamlesi’nin genç nesiller tarafından daha iyi anlaşılmasına da katkı sağladı. Amasya Üniversitesi’nde düzenlenen “LEGO ile Birleştir, Kodla, Üret” etkinliği, hem eğitici hem de ilham verici içeriğiyle katılımcılardan tam not aldı.
