Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklerde, Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı akademisyenleri ve öğrencileri sanatseverlere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı. Aynı gece gerçekleştirilen iki ayrı konser, festival izleyicilerinden büyük beğeni topladı.
Yavuz Selim Meydanı’nda sahne alan Amasya Üniversitesi Müzik Eğitimi Akademik Orkestrası, Doç. Dr. Erkan Demirtaş’ın şefliğinde gerçekleştirdiği “Balkan Ezgileri” konseriyle Balkan coğrafyasının zengin müzik kültürünü Amasyalılarla buluşturdu. Selanik’ten Tekirdağ’a, Edirne’den Belgrad’a uzanan geniş bir repertuvarın seslendirildiği konserde, Balkanların renkli ezgileri meydanı dolduran dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.
Festival kapsamında aynı akşam gerçekleştirilen bir diğer etkinlik olan “Kiraz Mevsimi Türkü Şöleni” konserinde ise Anadolu’nun birbirinden değerli türküleri sanatseverlerle buluştu. Doç. Dr. Ali Bilici’nin yorumuyla hayat bulan türküler, Anadolu’nun kültürel zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Amasya Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nın akademik birikimi ve sanatsal üretimini yansıtan konserler, festival programının en dikkat çeken etkinlikleri arasında yer aldı. Yoğun katılımın olduğu gecede izleyiciler, her iki konserin sonunda sanatçıları uzun süre alkışladı.
Büyük beğeni toplayan konserler, Amasya Vali Yardımcısı Regaip Ahmet Özyiğit ve Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi’nin çiçek takdim etmesiyle sona erdi.
