19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen ziyaret kapsamında AK Parti Amasya İl Başkanı Galip Uzun, Merkez İlçe Başkanı Emre Altınörgü, İl Genel Meclis Başkanı Zeki Eraslan ve yönetim kurulu üyeleri, Amasya Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Erhan Zengin ile bir araya geldi.
Dernek binasında gerçekleşen buluşmada, Amasya genelinde görev yapan muhtarların çalışmaları, yerel yönetimlerdeki rolleri ve vatandaşlarla devlet arasında kurdukları köprü niteliği üzerine verimli bir sohbet gerçekleştirildi.

“Muhtarlarımız Demokrasimizin Temel Taşıdır”
Ziyarette konuşan AK Parti Amasya İl Başkanı Galip Uzun, muhtarların yerel yönetimlerde en önemli temsilcilerden biri olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Muhtarlarımız, halkın en yakınındaki temsilciler olarak demokrasimizin temel taşıdır. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını, taleplerini ve beklentilerini devletimize en hızlı şekilde ulaştıran gönül elçileridir. 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle tüm muhtarlarımızın gününü tebrik ediyor, özverili çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.”
Uzun ayrıca, AK Parti olarak her zaman muhtarların yanında olduklarını belirterek, yerel yönetimlerde dayanışma ve iş birliği anlayışıyla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Muhtar Derneği Başkanı’ndan Teşekkür
Amasya Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Erhan Zengin ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan İl Başkanımız Sayın Galip Uzun’a, Merkez İlçe Başkanımıza, İl Genel Meclis Başkanımıza ve tüm teşkilat üyelerine teşekkür ediyoruz. Muhtarlar olarak halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Yerel İş Birliği Vurgusu
Ziyarette muhtarların mahalle ve köylerde yürüttüğü hizmetler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. İl yönetimi, muhtarların taleplerini dinleyerek çözüm önerileri üzerinde istişarelerde bulundu.
Program sonunda, İl Başkanı Galip Uzun ve beraberindeki heyet, muhtarlara çalışmalarında kolaylıklar dileyerek, dayanışma ve birlik mesajı verdi.