Merzifon'da geleneksel hale gelen ve bu yıl 8. kez düzenlenen Merzifon Kitap Fuarı, coşkulu bir törenle kapılarını açtı. 16-25 Mayıs 2025 tarihleri arasında kitapseverlerle buluşacak fuarın açılış törenine; siyaset, kültür ve sanat camiasından pek çok önemli isim katıldı.

Protokol Yoğundu, Katılım Yoğun Oldu
Fuarın açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, 24. Dönem CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçiliği Kültür Merkezi Başkanı Samir Abbasov, Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, Taşova Belediye Başkanı Ömer Özalp, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Fuarın açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından protokol üyeleri fuarın önemine dair kısa konuşmalar yaptı ve kitapların toplumları aydınlatan en değerli kaynaklar olduğuna dikkat çekildi.

Merzifon Kitap Fuarı Kültür Buluşmasına Dönüştü
Yüzlerce yayınevi ve yazarın katılım gösterdiği Merzifon Kitap Fuarı, sadece kitapların tanıtıldığı bir alan olmanın ötesinde, kültür ve fikir dünyasına katkı sunan bir kültürel buluşma noktası haline geldi. Fuarda imza günleri, söyleşiler, paneller ve atölye çalışmalarıyla zengin bir program kitapseverleri bekliyor.

Kültür ve Dostluk Köprüleri Kuruluyor
Açılışta konuşan Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı Samir Abbasov, iki ülke arasındaki kültürel bağların önemine dikkat çekerek, fuarda Azerbaycan edebiyatının da tanıtılacak olmasının büyük anlam taşıdığını belirtti. Abbasov, “Kitaplar, sadece bilgi değil, dostluk köprüleridir. Bu fuar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kültürel iş birliğini daha da pekiştirecektir” dedi.

10 Günlük Kültür Şöleni Başladı
Kitapseverlerin sabırsızlıkla beklediği fuar, 25 Mayıs’a kadar sürecek ve her yaştan okuyucuya hitap eden etkinliklerle dolu dolu geçecek. Öğrenciler, öğretmenler, edebiyat tutkunları ve yazarlarla buluşmak isteyen herkese açık olan fuar, Merzifon’da kültür ve edebiyat rüzgarı estirecek.