Amasya’nın kültürel ve sanatsal değerlerini tanıtmak amacıyla, Amasya Belediyesi’nin teşviki ve katkılarıyla Şehzadeler Gezi Yolu’nda anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Amasyalı iki yazar ve bir kaligrafi ustası, açtıkları özel stantta ziyaretçilere kitaplarını ve el sanatlarını tanıtarak şehrin kültür mirasına katkı sundu.

Şair ve Araştırmacı Mustafa Aydoğan: "12 Kitabımla Amasya'yı Anlatıyorum"
Şair ve araştırmacı yazar Mustafa Aydoğan, standında mizah, tasavvuf ve Amasya öyküleri üzerine kaleme aldığı 12 kitabını tanıttı. Aydoğan, “Bugüne kadar yazdığım kitaplar arasında 4 mizah, 2 araştırma, 4 tane de Amasya’yı anlatan kitaplarım var. 12 kitabımdan ikisi Uluslararası ödüller aldı. Şimdi bu standı, Amasya’mıza gezmeye gelen turistlerimize kültürel yönden bilgilendirmek amacıyla Amasya Belediyesi’nin katkılarıyla açtık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Emekli Öğretmen Namık Çetin Şahin: “Kelebek Ekim’de Geliyor”
Emekli öğretmen ve şair Namık Çetin Şahin, 35 yıl aradan sonra kaleme aldığı ilk şiir kitabı “Sokak Beni Çağırıyor” ile yeniden edebiyat dünyasında yerini aldı. Şahin, okurlarla buluşmanın heyecanını yaşarken, ikinci kitabı “Kelebek”in hazırlıklarının da devam ettiğini belirtti.
Yeni kitabının Ekim ayına kadar yayımlanmasını hedeflediğini söyleyen Şahin, “İlk kitabımın basımından editörlüğüne kadar her aşamasında değerli dostum Mustafa Aydoğan’ın desteğini aldım. Kitabımla birlikte Ankara’daki bazı kitap fuarlarına katıldım. Yakın zamanda Konya’da bir şiir dinletisinde de yer alacağız. İkinci kitabım ‘Kelebek’ adıyla yayımlanmaya hazırlanıyor ve büyük ihtimalle Ekim ayına kadar tamamlanacak.” diye konuştu.
Kitap çalışmalarına destek olan yerel yöneticilere de teşekkür eden Şahin, “Kitabımın tanıtım sürecinde katkı sunan Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir ve bizden desteğini esirgemeyen Mustafa Keser’e teşekkür ediyorum. Alt yapıdan teknik desteğe kadar her konuda yanımızda oldular.” ifadelerini kullandı.

Kaligrafi Sanatçısı İhsan Kantarcı: “Desenlerim Doğaçlama”
Amasya’nın yetiştirdiği hattat ve kaligrafi sanatçısı İhsan Kantarcı ise standındaki ebru kağıtları, dövme çizimleri ve porselen tabaklara yaptığı desenlerle ziyaretçilerin ilgisini çekti. Kaligrafi çalışmalarını tamamen doğaçlama yaptığını belirten Kantarcı, “Porselen tabağa tamamen doğaçlama olarak yazıyorum. Tabağa yazdıklarım birbirini tutmaz çünkü kendi zihnimden oluşturduğum desenler oluyor. Daha sonra üzerine farklı boyalarla süslemesini yapıyorum.” ifadelerine yer verdi.
Amasya’nın tarihî ve kültürel dokusuyla uyumlu bir atmosferde gerçekleştirilen etkinlik, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Amasya Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen bu tür kültürel faaliyetlerin, şehrin tanıtımına ve yerel sanatçıların görünürlüğüne önemli katkı sağladığı vurgulandı.