reklam
reklam
38,7786 %0.39
43,8944 %0.27
4.143,57 % 0,97
103.359,23 %0.446
AMASYA
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Amasya
Parçalı bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler GENEL Amasya DSYB’den Kaba Yem Üretimine Katkı: Kılıçarslan’da Ot Silajı Hasadı Başladı

Amasya DSYB’den Kaba Yem Üretimine Katkı: Kılıçarslan’da Ot Silajı Hasadı Başladı

Amasya DSYB, 2025 yılı sözleşmeli yem bitkisi ekimi kapsamında Kılıçarslan Köyü’nde ot silajı hasadını gerçekleştirerek kaba yem üretimine başladı.

Merkezi Merzifon’da bulunan Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB), 2025 yılı kapsamında yürüttüğü “Sözleşmeli Yem Bitkisi Ekimi” projesiyle kaliteli kaba yem üretimi için sahadaki çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda, Suluova ilçesine bağlı Kılıçarslan Köyü’nde, üretici Musa Mert Yüksel’e ait 20 dekarlık arazide, kaba yem amacıyla ot silajı biçim işlemi gerçekleştirildi.

Amasya DSYB’den Kaba Yem Üretimine Katkı: Kılıçarslan’da Ot Silajı Hasadı Başladı 1

Biçim işlemi, traktör kuyruk milinden güç alan, 7 diskli ve 3.20 metre iş genişliğine sahip çayır biçme makinesi ile yapıldı. Bu makine, günlük yaklaşık 400 dekar iş kapasitesiyle, yüksek verimlilikte hizmet verebilme özelliğine sahip. Makinedeki diskler üzerinde yer alan bıçaklar sayesinde otlar düzgün şekilde kesilirken, kauçuk silindirler arasında ezilerek daha hızlı bir kuruma süreci sağlandı.

1 / 3
Amasya DSYB’den Kaba Yem Üretimine Katkı: Kılıçarslan’da Ot Silajı Hasadı Başladı 2

Biçimi tamamlanan ürün, Amasya DSYB’nin makine parkında ot silajı yapılarak depolandı. Bu uygulama ile hem üreticilere teknik destek verilmiş hem de kaliteli kaba yem temini açısından önemli bir adım atılmış oldu.

2 / 3
Amasya DSYB’den Kaba Yem Üretimine Katkı: Kılıçarslan’da Ot Silajı Hasadı Başladı 3

Amasya DSYB Başkanı Güner Aslan, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Üyelerimizin kaliteli kaba yem ihtiyacını karşılamak ve bölgesel hayvancılığın verimliliğini artırmak amacıyla başlattığımız 2025 yılı sözleşmeli üretim modelimizle hasat sezonuna başlamış bulunmaktayız. Amacımız, sürdürülebilir üretimi destekleyerek geleceğin tarımına yön vermektir. Geleceğin için üret, Türkiye!”
Amasya DSYB, sözleşmeli yem bitkisi ekimi projeleriyle hem hayvancılık sektörüne hem de bölge üreticisine katma değer sağlamayı sürdürüyor.

3 / 3
KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *