Merzifon’da haftanın ilk günü kurulan halk pazarı, bugün de vatandaşların yoğun ilgisiyle hareketli saatler yaşadı. Sebze ve meyve tezgahlarında özellikle mevsim ürünleri dikkat çekerken, pazarda fiyatların geçtiğimiz haftalara yakın seviyede seyrettiği görüldü.
Pazarcı esnafı, artan maliyetlere rağmen fiyatların piyasa koşullarına göre normal düzeyde olduğunu belirtirken, vatandaşlar ise özellikle yaz mevsimine girilmesiyle birlikte sebze ve meyve fiyatlarında daha belirgin bir düşüş beklediklerini ifade etti.
Halk pazarında karpuzun kilogramı 40 TL’den, kayısı 100 TL’den, mantar 140 TL’den, elma 50 TL’den, çilek 100 TL’den, erik 75 TL’den, domates 90 TL’den, sarıkız fasulye 150 TL’den, yenidünya 80 TL’den satışa sunuldu.
Pazarda yeşil biber 60 TL, 3 kilogram patates 50 TL, soğan 25 TL, dolma biber 80 TL, kabak 40 TL, çarliston biber 30 TL, madımak 200 TL, patlıcan 30 TL, şeftali 60 TL, salatalık 40 TL, sivri biber 50 TL, kavun ise tane 50 TL olarak tezgahlarda yer aldı.
Yeşillik çeşitlerinde ise maydanoz, semizotu, tere, kişniş ve roka 25 TL’den satılırken, havuç 50 TL, muz ise 80 TL’den alıcı buldu.
Vatandaşlar, halk pazarının hem ürün çeşitliliği hem de taze sebze ve meyveye ulaşma imkanı nedeniyle tercih edildiğini belirtti. Pazarcı esnafı ise ilerleyen haftalarda mevsim ürünlerinin artmasıyla bazı kalemlerde fiyatların daha uygun seviyelere gelebileceğini ifade etti.
