Liselere Giriş Sınavı (LGS)’de okullarında dereceye giren öğrenciler İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri ile kahvaltıda buluştular.

Öğretmenevi’nde düzenlenen programda başarılı öğrenci ve öğretmenlerini de tebrik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, Anaokulu’ndan başlayan uzun bir sınav maratonunu başarılı bir şekilde göğüslediklerini belirterek, “Uzun bir sınav maratonunu başarı ile göğüslediler ve hedeflerine ulaştılar. Akabinde tercih dönemi başladı ve tercihlerini de yaptılar. Hemen hemen hepsinin öncelikli olarak Merzifon Fen Lisesi’ni tercih ettiklerinden dolayı kendilerini kutluyorum” dedi.

Programı düzenlemelerindeki amacın başarıyı tebrik etmek ve bundan sonraki öğrencileri de teşvik etmek olduğunu söyleyen Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, “Bu programı başarılı öğrencilerimizi tebrik etmek, ondan sonrakileride teşvik etmek amacı taşımaktadır. Öğrencilerimizin mutluluğunu paylaşıyor, kendilerini ve ailelerini tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin ilçemizin başarısına yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Yozgat, “Benim öğrencilerimizden istirhamım şudur, Allah kendilerine zekayı vermiş, başarıyı nasip etmiş, en güzel nimetlerle donatmış, ama hayatta asla ve asla akıllarının ermediği şeyi yapmasınlar. Ayrıca aklı merkeze alıp, ahlaktanda, fıtrattan da, karakterdende, şahsiyetten de asla ödün vermesinler. Bu milletin, onların başarısına, bu insanlık onların ahlaki değerlerine ihtiyacı var. Millet olarak da kendilerine verilen imkanın karşılığını başarılı olarak ödeyebilirler” şeklinde konuştu.

Merzifon İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan, düzenlenen programda hem öğrencileri tanımak, hem de başarılarına ortak olmak istediklerini belirterek, “Bizler, öğrencilerimizi hem tanımak istedik, hem de başarılarına ortak olmak istedik. Başarılı oldular ve bundan sonraki hayatlarında da bu başarıyı devam ettireceklerine eminim. İlk tercihleri olarak Merzifon Fen Lisesi’ni istemeleri de daha da güzel. Çünkü başarılı öğrenciler ilçede kalmış oluyor. Burada önemli olan başarılı olmak değil, vatana, millete, ülkeye yapılacak her olumlu katkı çok önemlidir. Ahlaklı bir nesil olarak ülkeyi bizlerden daha ileriye götürmeleri lazım. Geleceğin Valisi’de, Bakanı da, Cumhurbaşkanı’da onlar olacaklar. Bu başarılarını daha güzel erdemlerle taçlandırmalarını diliyorum. Başarılarından dolayı, öğrencilerimize, ailelerine, okul idarecilerine, öğretmenlerine ve milli eğitim camiasına teşekkür ediyorum. Merzifon zaten kadim bir ilçe ve geçmişten beri burada eğitim çok üst seviyede. Burada bulunan öğrencilerimizde bunu taçlandırmış oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Kahvaltı programının ardından okullarında dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan tarafından Başarı Belgesi verildi.
