ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Abdullah Ceylan, beraberindeki heyetle Amasya’ya önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Özel Kalem Müdürü Emin Çetin, Yönetim Kurulu Üyesi ve ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz ile Amasya İmam Hatipliler Derneği Başkanı İbrahim Aslan ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Makam Ziyaretleri ve Kurumlar Arası İş Birliği
Heyet, Amasya’daki ziyaret programı kapsamında öncelikle Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’yi makamında ziyaret ederek Amasya Üniversitesi’ndeki imam hatip öğrencilerinin akademik ve sosyal gelişimi üzerine görüş alışverişinde bulundu. Ardından İbrahim Yavuz ve Mehmet Ali Katipoğlu ile bir araya gelerek, imam hatip okullarının mevcut durumu, eğitim faaliyetleri, gençlere yönelik projeler ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi konularını ele aldı.
Türk Telekom Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantısı
Ziyaretin ikinci bölümünde heyet, Türk Telekom Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen toplantıda Amasya’daki imam hatip okul müdürleri, ilçe dernek başkanları, şube müdürleri ve AHİMDER Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıda, imam hatip okullarında yürütülen akademik, sosyal ve kültürel çalışmalar değerlendirilirken, öğrencilerin nitelikli eğitim alabilmesi için hedefler ve gelecek vizyonu masaya yatırıldı.
Toplantıda özellikle öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirecek kültürel ve sportif faaliyetlerin önemi vurgulandı. Ceylan, öğrencilerin sadece akademik başarıya değil, aynı zamanda değerler eğitimi ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip olarak yetişmelerinin önemine dikkat çekti.
Amasya Eğitime Destek Platformu Toplantısı
Ziyaret programının son bölümünde Şehit Ahmet Özsoy Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde Amasya Eğitime Destek Platformu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Osman Ercan, Platform Başkanı Bilal Eken ve kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantıda, eğitime destek ve okul-çevre iş birliğinin artırılması konusu ele alındı. Katılımcılar, Amasya’daki öğrencilerin daha kaliteli ve etkin bir eğitim alabilmesi için ortak akıl çerçevesinde projeler geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca platformun, öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak yeni projelerle desteklenmesi kararlaştırıldı.
Eğitimde Dayanışma ve Gelecek Vizyonu
Abdullah Ceylan, ziyaret programı boyunca yaptığı açıklamada, Amasya’daki imam hatip okullarının gelişimine katkı sağlamak, öğrencilerin nitelikli bir eğitim almasını desteklemek ve kurumlar arası dayanışmayı güçlendirmek amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Ceylan, “Amacımız gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak ve imam hatip okullarımızın eğitim kalitesini artırmak. Kurumlar arası iş birliği ve ortak projelerle, öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve akademik gelişimini desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.
ÖNDER Genel Başkanı ve heyeti, Amasya’daki ziyaretleri boyunca okul yöneticileri, öğretmenler ve sivil toplum kuruluşları ile istişarelerde bulunarak, imam hatip okullarının eğitim kapasitesini ve öğrencilerin başarılarını artıracak projelerin hayata geçirilmesine katkı sağlamayı hedefledi.
Bu ziyaretin, Amasya’daki imam hatip okullarının gelişimine, kurumlar arası iş birliğinin güçlenmesine ve gençlerin daha güçlü bir eğitim ortamında yetişmesine önemli katkılar sunması bekleniyor.
