44,0857 %0.04
50,8569 %-0.7
7.214,56 % -1,20
67.700,00 %0.373
Amasya
Az bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi EKONOMİ Turabi YÖK Başkanı Özvar ile Görüştü

Turabi YÖK Başkanı Özvar ile Görüştü

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Ankara’da YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ı ziyaret ederek üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Detaylar haberimizde…

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, 263. Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Toplantısı ve çeşitli programlara katılmak üzere Ankara’ya gitti. Program kapsamında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ı makamında ziyaret eden Rektör Turabi, Amasya Üniversitesi’nin yürüttüğü eğitim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

 

Gerçekleşen görüşmede Amasya Üniversitesi’nin akademik gelişimi, yürütülen bilimsel çalışmalar ve üniversitenin topluma katkı sağlayan projeleri ele alındı. Rektör Turabi, üniversitenin son yıllarda gerçekleştirdiği çalışmalar ve hedefleri hakkında YÖK Başkanı Özvar’a kapsamlı bilgiler aktardı.

 

Ziyarette Amasya Üniversitesi’nin eğitim kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarının yanı sıra araştırma projeleri ve sosyal sorumluluk faaliyetleri de gündeme geldi. Üniversitenin bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan projeleri hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu.

 

Amasya Üniversitesi’nin bu yıl 20. kuruluş yılını kutladığını hatırlatan Rektör Turabi, üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar önemli bir gelişim gösterdiğini ifade etti. Turabi, akademik kadronun güçlendirilmesi, bilimsel araştırmaların artırılması ve öğrencilerin nitelikli bir eğitim alması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

 

Görüşmede ayrıca yükseköğretim alanındaki güncel gelişmeler ve üniversitelerin bilimsel üretkenliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar da ele alındı. Rektör Turabi, Amasya Üniversitesi’nin hem akademik hem de toplumsal katkı sağlayan projelerle yoluna devam ettiğini vurguladı.

 

Ziyaret, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’nin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi. Görüşmenin, üniversitenin gelecekte gerçekleştireceği çalışmalar açısından önemli bir değerlendirme fırsatı sunduğu ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *