Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fatih Karaduman, ilçenin sanayi potansiyelini artırmak ve yeni yatırımların önünü açmak adına çalışmaların aralıksız sürdüğünü açıkladı. Haber Merkezi olarak işyerinde ziyaret ettiğimiz TSO Meclis Başkanı Fatih Karaduman, ilçenin ekonomik yapısı ve gelişimi ile ilgili sorularımızı yanıtlarken, Merzifon’un ekonomik gelişimi için hem yurt içinde hem de yurt dışında aktif girişimlerde bulunduklarını vurguladı.
Merzifon’a yeni fabrikalar kazandırmak için yoğun çaba içerisinde olduklarını dile getiren Karaduman, memleketine olan bağlılığını da sözlerine yansıttı. “Bu topraklarda doğmuş, burada büyümüş bir kişi olarak Merzifon’un gelişimi adına üzerime düşeni dün yaptım, bugün yapıyorum, yarın da yapmaya devam edeceğim. Çünkü Merzifon’a çakılacak her bir çivi, bu şehirde yaşayan on binlerce insanın hayatına dokunacaktır” ifadelerini kullandı.
Merzifon’un coğrafi konumu itibariyle Türkiye’nin önemli stratejik noktalarından biri olduğuna dikkat çeken Karaduman, özellikle Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleme sürecinin yatırım açısından büyük fırsatlar sunduğunu belirtti. Karaduman, “Organize Sanayi Bölgemiz yeni açılan alanlarıyla büyümeye devam ediyor. Bizler de bu alanlara yeni yatırımcıları kazandırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Katıldığımız fuar, seminer ve iş dünyası organizasyonlarında Merzifon’u tanıtıyor, sanayicilerimizi ilçemize davet ediyoruz” dedi.
Sadece Türkiye ile sınırlı kalmadıklarını, uluslararası platformlarda da Merzifon’u temsil ettiklerini belirten Karaduman, yatırımcı çekmenin uzun vadeli ve planlı bir süreç olduğunun altını çizdi. “Bir yatırımcı, yatırım yapacağı bölgeyi çok yönlü analiz eder. Konumundan iş gücüne, altyapısından ekonomik yapısına kadar her detayı inceler. Bu nedenle yatırımlar kısa vadede değil, uzun vadeli çalışmaların sonucunda gerçekleşir” şeklinde konuştu.
Son yıllarda yaşanan küresel ve ulusal gelişmelerin yatırım süreçlerini etkilediğini de ifade eden Karaduman, pandemi süreci, deprem felaketi ve Ortadoğu’daki jeopolitik gelişmelerin büyük yatırımları ertelediğini söyledi. Ancak Türkiye’nin güçlü yapısına vurgu yapan Karaduman, “Tüm bu zorlu süreçlere rağmen Türkiye’nin geleceğine olan inancımız tam. Ülkemiz bu süreci güçlenerek aşacaktır. Türkiye’nin yükselişinden Merzifon da hak ettiği payı alacaktır” dedi.
Karaduman’ın açıklamaları, Merzifon’un sanayi alanında önümüzdeki süreçte daha fazla yatırım çekebileceğine işaret ederken, ilçenin ekonomik büyüme hedeflerine kararlılıkla ilerlediğini bir kez daha ortaya koydu.
