45,4233 %0.08
53,2145 %-0.24
6.838,29 % -0,62
79.989,36 %-1.199
Amasya
Parçalı az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Merzifon Bilgi Gazetesi EKONOMİ Dev Tosun İçin Rekor Fiyat İstendi

Dev Tosun İçin Rekor Fiyat İstendi

Dev Tosun İçin Rekor Fiyat İstendi

Çorum’da yetiştirilen ve “Genco” adı verilen dev tosun, ağırlığı ve fiyatıyla dikkat çekiyor. Yaklaşık 1 ton 200 kilogram ağırlığındaki kurbanlık hayvan, 650 bin TL’ye alıcısını bekliyor.

Yaklaşık 12 yıldır besicilik yapan İbrahim Işık’ın 3 yıl boyunca özenle büyüttüğü şarole cinsi “Genco”, çiftlikte ilgi odağı haline geldi. Büyük yapısı ve gelişimiyle dikkat çeken tosunun, özel bakım ve beslenme programıyla yetiştirildiği belirtildi.

Besici İbrahim Işık, hayvanın gelişim sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, Genco’nun doğal besi yöntemiyle yetiştirildiğini ifade etti. Hayvanların yılın belirli dönemlerinde yaylalarda doğal ortamda beslendiğini, Kurban Bayramı öncesindeki süreçte ise kontrollü besi programına alındığını belirten Işık, beslenme düzeninde yonca, yulaf, arpa ve besi yemlerinin kullanıldığını söyledi.

Günde yaklaşık 14 kilogram yem tüketen Genco’nun günlük ortalama 1 kilo 850 gram ağırlık kazandığını ifade eden Işık, her hayvanın aynı gelişim performansını göstermediğine dikkat çekti.

Yaklaşık 3 yıllık emeğin sonunda ulaşılan ağırlığın kolay elde edilmediğini vurgulayan Işık, hayvan seçiminden bakım sürecine kadar her aşamanın titizlikle yürütüldüğünü dile getirdi.

650 bin TL değer biçilen Genco için “Pazarlık sünnettir” diyen Işık, alıcılarla yüz yüze görüşmelerde değerlendirme yapılabileceğini belirtti.

Dev cüssesiyle dikkatleri üzerine çeken Genco’nun, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde en çok konuşulan kurbanlıklar arasında yer alması bekleniyor.
 

12-tonluk-kurbanlik-650-bin-liraya-alicisini-bekliyor

12-tonluk-kurbanlik-650-bin-liraya-alicisini-bekliyor

12-tonluk-kurbanlik-650-bin-liraya-alicisini-bekliyor

12-tonluk-kurbanlik-650-bin-liraya-alicisini-bekliyor

12-tonluk-kurbanlik-650-bin-liraya-alicisini-bekliyor

12-tonluk-kurbanlik-650-bin-liraya-alicisini-bekliyor

KAYNAK: İHA
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız