Diyarbakır'da düzenlenen 4. Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonası'nda Merzifon (5), Suluova (4) ve Gümüşhacıköy'den (1) oluşan 10 kişilik Amasya Zeka Oyunları takımı Türkiye 1.'si oldu.
Mangala oyununda Şehit Polis Muzaffer Öztaş İlkokulu'ndan Mustafa Can Ay Türkiye 2.'si, Küre oyununda Fatih İlkokulu'ndan İbrahim Kağan Çöl Türkiye 5.'si, Pentago oyununda Fatih İlkokulu'ndan Irmak Gül Türkiye 6.'sı oldu. Vali Hüseyin Poroy Ortaokulu'ndan Mehmet Baran Çelik ve Sınav Koleji'nden Hüseyin Selim Kılıç aldıkları galibiyetlerle takım puanına katkı sağlayarak takım olarak en çok puan toplayan il olmasını sağladı.
Zeka Oyunlarında Türkiye şampiyonu olan takımı tebrik eden Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, “Amasya Zeka Oyunları Takımı Takım Sorumlusu Fatih İlkokulu Öğretmeni Sadık Arslan'ı, Şehit Polis Muzaffer Öztaş İlkokulu Öğretmeni Ferda Gürgen ile Öğrenci Danışman Öğretmeni Emel Köksal'ı ve tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu çalışmaya katkı sağlayan öğrencilerimizin kıymetli ailelerine de ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.