44,8729 %0
52,7176 %-0.46
6.787,97 % -2,38
75.446,00 %-0.243
Amasya
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi EĞİTİM Amasya’da Eğitim Masaya Yatırıldı

Amasya’da Eğitim Masaya Yatırıldı

Amasya’da eğitim değerlendirme toplantısında okul güvenliği ve eğitim kalitesi ele alındı. Detaylar haberimizde…

Haberleri

Amasya’da eğitim-öğretim faaliyetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesine yönelik önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Haftalık Olağan Eğitim Öğretim Değerlendirme Toplantısı, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu başkanlığında yapıldı.

 

Toplantıya Eğitim Müfettişleri Başkanı Özgür Kaya, Avukat Furkan Korkmaz, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Alparslan Kanar ve Bilal Baysal ile birlikte şube müdürleri Abdulkadir Polat, Abdullah Gürbüz, Cebrail Baran, Fatih Aktar, Emin Korkmaz ve Mustafa Demir katıldı.

 

Toplantının açılışında konuşan İl Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan üzücü olaylara değinerek hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için başsağlığı dileklerini iletti. Eğitim camiasının yaşadığı acının derin olduğunu belirten Katipoğlu, birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

 

 

Gerçekleştirilen toplantıda, Amasya genelinde eğitim-öğretim süreçlerinin daha verimli hale getirilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamlı şekilde ele alındı. Okullarda sürdürülen akademik ve sosyal faaliyetlerin niteliğinin artırılması, devam eden projelerin izlenmesi ve değerlendirilmesi gibi başlıklar masaya yatırıldı. Ayrıca idari işleyişte karşılaşılan sorunlar değerlendirilerek çözüm odaklı yaklaşımlar üzerinde duruldu.

 

Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri ise okul güvenliği oldu. İl Millî Eğitim Müdürü Katipoğlu, eğitim ortamlarının güvenliğinin en öncelikli konular arasında yer aldığını belirterek, bu kapsamda gerekli tüm tedbirlerin titizlikle alındığını ifade etti. Öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenli bir ortamda eğitim faaliyetlerini sürdürebilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurguladı.

 

Amasya’da düzenlenen bu toplantı, eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik atılan adımların sürdüğünü ortaya koyarken, alınan kararların sahaya olumlu yansıması bekleniyor.

KAYNAK: Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *