reklam
reklam
39,8362 %0.05
47,0745 %0.07
4.239,72 % 0,28
107.300,89 %-1.049
AMASYA
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi EĞİTİM Amasya Üniversitesi’nden Anaokulu Tartışmasına Net Açıklama: "Gasp Değil, Protokol Süreci"

Amasya Üniversitesi’nden Anaokulu Tartışmasına Net Açıklama: "Gasp Değil, Protokol Süreci"

Amasya Üniversitesi, "Bir Okul Gasp Ediliyor" başlıklı içerikle ilgili kamuoyunu bilgilendiren kapsamlı bir açıklama yayımladı.

Haberleri

Son günlerde sosyal medyada yayılan ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu ifade edilen "Bir Okul Gasp Ediliyor" başlıklı paylaşım üzerine, Amasya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yazılı bir kamuoyu açıklaması yapıldı. Açıklamada, üniversiteye ait olan Dr. Hikmet Develi Anaokulu binasının tahsis süreci ve protokole dayalı kullanım koşulları detaylarıyla paylaşıldı.
Açıklamada, söz konusu binanın 2015 yılında Amasya Valiliği ile imzalanan protokol çerçevesinde Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildiği, ancak binanın tüm giderlerinin halen üniversite tarafından karşılandığı vurgulandı. Protokol süresinin 30 Haziran 2025’e kadar uzatıldığı ve ardından binanın yeniden üniversiteye iade edileceği belirtildi.
Öğrenci Sayısında Artış, Derslik İhtiyacını Arttırdı
Rektörlük açıklamasında ayrıca üniversitenin hızla artan öğrenci sayısı ve yeni açılan fakülteler nedeniyle derslik ihtiyacının arttığına dikkat çekildi. Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri MYO, Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümü ve yeni kurulan Hattat Hamdullah Güzel Sanatlar Fakültesi gibi akademik birimlerin bina eksikliği yaşadığı vurgulandı.
Mevcut Anaokulları Yeterli Olacak
Açıklamada, Dr. Hikmet Develi Anaokulu binasının üniversiteye geri dönmesiyle hiçbir öğrenci ya da veli mağduriyeti yaşanmayacağı belirtildi. Amasya İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Mihri Hatun Anaokulu, Ayşe Kadir Kutlu Kızılay Anaokulu ve çevredeki bağımsız anasınıflarının bu ihtiyacı karşılayacağı ifade edildi.
"Gasp" İddialarına Sert Tepki
Açıklamada sosyal medyada oluşturulmak istenen "gasp" algısının, kurumlar arası güveni ve kamu vicdanını zedelediği belirtilerek, "Zaten üniversitemize ait olan bir binanın, kendi öğrencilerimizin eğitimi için kullanılmasına karşı oluşturulmaya çalışılan bu algıyı kabul etmiyoruz" ifadelerine yer verildi. Ayrıca, üniversitenin şehre hizmet etmeye devam edeceği ve asılsız iddialara karşı hukuki yollara başvurulacağı bildirildi.
Üniversite’den Birlik ve Dayanışma Mesajı
Amasya Üniversitesi, açıklamasının sonunda "eğitimi planlamak, geleceği korumaktır" diyerek hem şehirle olan bağlarını güçlendirme hem de tüm eğitim kurumlarına destek olma iradesini yineledi. Rektörlük, kamu kaynaklarının adil kullanımı ve çözüm odaklı iş birliklerine her zaman açık olduklarını vurguladı.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *