reklam
reklam
39,5553 %0.1
45,5144 %0.3
4.289,98 % 0,21
104.843,14 %0.375
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi EĞİTİM Amasya Üniversitesi Koordinasyonunda Eğiticilerin Eğitimi Programı Başladı

Amasya Üniversitesi Koordinasyonunda Eğiticilerin Eğitimi Programı Başladı

Amasya Üniversitesi öncülüğünde yürütülen Eğiticilerin Eğitimi Programı çevrim içi başladı. Programda 1200 akademisyene yönelik eğitimler verilecek.

Haberleri

Anadolu Üniversiteler Birliği’nin aldığı karar doğrultusunda, Amasya Üniversitesi koordinasyonunda yürütülen “Eğiticilerin Eğitimi Programı” çevrim içi olarak başladı. Yükseköğretimde kaliteyi artırmayı amaçlayan programa toplamda 1200 akademisyenin katılması hedefleniyor. İlk iki oturuma ise 300 akademisyen aktif katılım sağladı.
Programın çevrim içi açılış toplantısında konuşan Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kurt, bu eğitimlerin akademik gelişim açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, “Birliğe üye üniversitelerin katkılarıyla oluşturulan bu program, eğitimde niteliğin artırılmasına yönelik örnek bir iş birliği modelidir.” ifadelerini kullandı.
Programın ilk oturumunda Amasya Üniversitesi Öğr. Gör. Ayhan Tetik “Kritik ve Analitik Düşünme” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Ardından Abdullah Gül Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Fatma Nur Ayçiçek, “Öğretim Yöntemleri ve Teknikleri” konulu eğitimiyle katılımcılarla buluştu.
Toplam 20 eğitimin yer aldığı program her hafta cuma günleri çevrim içi olarak devam edecek. Eğitimlerin ardından yapılacak değerlendirme sınavında başarılı olan katılımcılara, Amasya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından e-imzalı sertifika verilecek.
Amasya Üniversitesi yetkilileri, söz konusu programın yükseköğretimde sürdürülebilir kalite ve donanımlı akademik kadrolar oluşturulması yolunda önemli katkılar sunacağına dikkat çekti.

KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *