Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi’nde geleneksel hale gelen mezuniyet programının bu yıl 23’üncüsü gerçekleştirildi. Eğitim hayatları boyunca hem örgün eğitimlerine hem de merkezdeki özel yetenek destek programlarına katılan öğrenciler, emeklerinin karşılığını gururla aldılar.
Merkezde düzenlenen törende öğrencilere mezuniyet belgeleri; Merkez Müdürü Muhammed Bolat, Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Akın Tekcan ve Amasya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Bahadır Özen tarafından takdim edildi. Mezuniyet töreni, geleneksel “Pilav Günü” etkinliği ile taçlandırıldı ve katılımcılara sıcak bir aile ortamı sunuldu.

Törende konuşan Merkez Müdürü Muhammed Bolat, “Bu öğrenciler sadece akademik başarılarıyla değil, aynı zamanda ülkemizin geleceğine yapacakları katkılarla da bizleri gururlandıracaktır. Onların başarıları, hepimizin emeğinin bir yansımasıdır.” dedi.

Törene öğrencilerin aileleri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı. Öğrencilerin, ilkokuldan bu yana hem resmi eğitimlerine hem de Bilim ve Sanat Merkezi bünyesindeki çalışmalara gösterdikleri özveri takdirle karşılandı. Mezun olan öğrencilerin, bilim, sanat, teknoloji ve düşünsel alanlarda önemli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirildikleri vurgulandı.
Törende, öğretmenler ve veliler de duygulu anlar yaşarken, öğrenciler yeni bir hayata adım atmanın heyecanını yaşadı. Program sonunda mezunlara başarı dilekleri iletilerek, hayat yolculuklarında açık bir gelecek temennisinde bulunuldu.

Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, tüm mezunlara hayatlarında başarı, sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek dileyerek şu mesaj paylaşıldı:
“Yolları ve bahtları açık olsun.”